Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros savaitgalis Kaune: po miestą – su E.Sipavičiumi, teatras – aktoriaus akimis

Nuo penktadienio iki sekmadienio Kaunas gyvens kultūra: duris plačiau atvers muziejai ir galerijos, istoriniai pastatai, miesto gatvėse vyks ekskursijos bei kiti renginiai. Tris dienas Kaune tęsis jau antrus metus vykstantis atviros kultūros festivalis „Kaunas opner’18“.
Kauno soboras
„Senelis išminčius“ prie Kauno pilies / Karolinos Stažytės nuotr.

„Miestas, kuriame gyvename, geba įkvėpti – apie tai liudija modernizmo architektūros palikimas, galybė veikiančių muziejų ir galerijų, itin gausi kūrybininkų bendruomenė, pasaulį stebinantys vietos menininkų darbai, neatrasti ir nepaprastai žavintys meno, architektūros ir istorijos akcentai bei netgi fotografiška blokinė miegamųjų rajonų kaimynystė.

Esame tam, kad pastebėtumėte tai, kas slypi už artimiausio kampo. Parodytume tai, ko nespėjate pamatyti keliaudami į darbą ar grįždami iš jo, ką praleidžiate paskendę kasdienybės rutinoje ar prie ko per daugelį metų spėjo priprasti akys. Esame tam, kad miesto kultūra būtų artima ir kiekvienam sava, o jos dvasia atgaivintų ne tik senus prisiminimus, bet ir kurtų naujas emocijas“, - teigia organizatoriai.

Rugsėjo 14-16 dienomis didžioji dalis programoje dalyvaujančių Kauno miesto ir rajono muziejų bei meno galerijų nemokamai atvers duris lankytojams, rengs ekskursijas ir pristatys specialias programas.

Festivalio gidai-savanoriai atrakins duris į istorinius miesto pastatus, pramins naujus senai pažįstamų mikrorajonų takus, kur visą savaitgalį šurmuliuos architektūrinės ir teminės ekskursijos.

Kauniečiai ir miesto svečiai išvys menininkų ir jų grupių rengiamus performansus ir instaliacijas, nepriklausomus klasikinio ir šiuolaikinio meno projektus.

Penktadienį kavinėje „Kultūra“ visi besidomintieji kviečiami į diskusiją apie savosios kultūros ribas ir kitų pažinimą „Stažuotė užsienyje - gyvenimą keičianti kultūrinė galimybė?“, šeštadienį Nacionaliniame M.K.Čiurlionio dailės muziejuje pilietiškai aktyvaus jaunimo asociacija "Baltai juoda" kviečia kultūrą atrasti per savanorystę ir atvirkščiai.

Penktadienį galerijoje „Balta” į savo dirbtuves kviečia žinoma Kauno menininkė Jolanta Šmidtienė.

Unikaliųjų Kauno Kalėdų eglių kūrėja „Kaunas opener" metu rengia susitikimą su miestiečiais. Menininkė žada pirmą kartą praskleisti paslapties šydą, iš ko ir kaip gaminama bus 2019-ųjų Kalėdų eglutė.

Kaune vyks meninės knygrišystės, stiklo, protesto plakato ir kitos dirbtuvės, o į ekskursijas po Kauną kvies Egidijus Sipavičius, Gytis Padegimas, Erika Drungytė, vyks teminės ekskursijos „Kauno „mažasis Vatikanas“, „Sugiharos keliu“, „Žydiškasis Kaunas“ ir kitos.

Lankytojai kviečiami į ekskursijas „Pienocentro“ bendrovės rūmuose, į vieną iš rečiausiai duris lankytojams atveriančių objektų Kauno hidroelektrinę, o Nacionalinis Kauno dramos teatras kauniečius pakvies į teatro užkulisius ir į jį pažvelgti aktoriaus, apšvietėjo ar dekoracijų kūrėjo akimis.

Kaip teigia organizatoriai, atviros kultūros festivalio idėja gimė siekiant apjungti visa, ką sieja žodis „kultūra“ ir padėti kauniečiams bei miesto svečiams pamatyti kitokį, nekasdienį Kauną – atvirą, nuspalvintą meno, muzikos, teatro, architektūros ir muziejų spalvomis bei užpildytą daugybe nepriklausomų klasikinio ir šiuolaikinio meno projektų.

Visa festivalio programa: https://www.kaunasopener.lt/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius