Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūrėjus nustebino naujas Teatro arenos vardas

Nuo trečiadienio vakaro žiūrovų vėl laukia Teatro arena, kurioje savo namus rado OKT/Vilniaus miesto teatras, Anželikos Cholinos šokio teatras, Gyčio Ivanausko šokio teatras, taip pat čia kurs Gintaras Varnas, vyks kitokio pobūdžio renginiai. Naujojo sezono atidarymo dieną viešai paskelbta, kad Teatro arena nuo šiol vadinsis Ūkio banko teatro arena – kai kuriuos arenos kūrėjus ši žinia pribloškė.
Martynas Budraitis
Martynas Budraitis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tik atėjęs čia sužinojau apie Teatro arenos naują vardą ir iš karto žinau, kad dėl to bus problemų. Nes mūsų teatro generalinis rėmėjas – kitas bankas („Swedbank“). Nežinau, kaip šią situaciją spręsime, nes jau paruošti statyti reklaminiai spektaklių stendai – išėjo kažkoks kazusas, – nuostabos neslėpė OKT/Vilniaus miesto teatro direktorius Martynas Budraitis. – Su mumis tai nebuvo derinta, bet tikiuosi, rasime bendrą sprendimą...“

Tik atėjęs čia sužinojau apie Teatro arenos naują vardą ir iš karto žinau, kad dėl to bus problemų...Iki Naujųjų metų žiūrovams suplanuota parodyti per 20 OKT/Vilniaus miesto teatro pasirodymų – Teatro arenos vadovai ir mecenato atstovai tikino, kad nesusipratimas bus išspręstas.

Pirmosios premjeros Ūkio banko teatro arena sulauks rugsėjo 19 d., kai šokio spektaklį „Vyrai ir moterys“, atskleidžiantį sudėtingus vyrų ir moterų santykius, pristatys Anželika Cholina.

Rugsėjo 30 d. į savo pirmąjį spektaklį šioje erdvėje pakvies režisierius G.Varnas. Jis atgaivino ir dabartiniam laikui adaptavo spektaklį „Nusiaubta šalis – Vilnius“ pagal pjesę „Merlinas, arba Nusiaubta šalis“, kuris neoficialiai skiriamas Vilniui kaip Europos kultūros sostinei.

„Tai viena didžiausių XX a. pjesių, kurią mes buvome pastatę 2004 metais. Spektaklis buvo skirtas vaidinti ne tradicinėje teatro dėžutėje, bet buvo rodomas vietose, kurios atspindėjo šalies buvusių utopijų idėją. Dabar šis projektas atnaujinamas su dedikacija „Vilniui – Europos kultūros sostinei“, – pasakojo Audronis Liuga.

Režisierius G.Varnas džiaugėsi, kad pagaliau jo sukurtas teatras „Utopija“ turės embleminį spektaklį.

„Visas spektaklis paremtas gražių utopijų kūrimo idėjomis – jis taps mūsų teatro spektakliu-vėliava, – tikino režisierius. – Nors spektaklis jau buvo pastatytas, tai bus premjera, nes jis visai perkurtas – reikėjo naujai erdvei pritaikyti naujas dekoracijas, o siužeto eiga atspindės naują dabartinį laiką ir jo aktualijas.“

Moderniame istoriniame spektaklyje vaidins garsūs Lietuvos scenos aktoriai Saulius Balandis, Gediminas Girdvainis, Marius Jampolskis, Arūnas Sakalauskas, Gytis Ivanauskas, Viktorija Kuodytė ir kiti.

Spalį Ūkio banko teatro arenoje vyks šokių muzikos renginys „Bubble Rouge“, kuriame koncertuos vienas Prancūzijos šokių muzikos simbolių Martin Solveig. Spalio 10 d. šioje pramogų erdvėje bus surengtas vienos populiariausių Lietuvoje dainininkių Jurgos ilgai laukto naujojo albumo „+37° (Goal of Science)“ pristatymo koncertas. Vėliau čia vyks ir Rusijos teatro festivalis „Auksinė kaukė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius