Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvis Lietuvos Seimui: drauskite alkoholį! Greičiau! Dabar!

Lietuvos valdančiųjų ketinimai uždrausti įsigyti ar vartoti alkoholį visuose po atviru oru vykstančiuose renginiuose mūsų šalyje sulaukė tarptautinio atgarsio – ir labai teigiamo. Į Rygos miesto tarybą kandidatuoti ketinantis Imantas Liepinis netgi ketina šiuo draudimu pasinaudoti savo rinkimų kampanijoje.

Žinomas Latvijos žurnalistas I.Liepinis savo kandžiu tonu pateiktame vaizdo įraše sako: „Skelbiu atvirą kvietimą visiems Lietuvos gyventojams, ypač – Lietuvos Seimo nariams. Neseniai sužinojome, kad Lietuvos Seimo nariams kilo nauja, labai gera idėja – jie nori uždrausti bet kokio alkoholio pardavimą visuose vasaros festivaliuose ir kituose po atviru oru vykstančiuose renginiuose.

Čia, Latvijoje, labai pritariame jūsų idėjai. Darykite tai! Darykite tai dabar! Darykite tai greičiau! Norime, kad visi Lietuvos renginiai po atviru oru ir geriausi muzikos festivaliai persikeltų pas mus, į Latviją! Norime, kad tokie festivaliai, kaip „Velnio akmuo“ ir „Kilkim žaibu“ mokėtų mokesčius čia, Latvijoje. Ir siūlome sąrašą labai gerų vietų tiems festivaliams.“

VIDEO: Dėl Seimo svarstymų riboti alkoholį festivaliuose, kaimynai latviai jau turi šmaikštų pasiūlymą

Metaline muzika gausiai pagardintame vaizdo įraše žurnalistas parodė kelias vietas, kuriose iš tiesų būtų galima surengti nemažai svečių talpinančius festivalius – viena vieta yra pačiame Rygos mieste, kita – netolimose Latvijos sostinės apylinkėse.

„Jeigu būsiu išrinktas į Rygos miesto tarybą, asmeniškai užtikrinsiu, kad visi lietuviški muzikos festivaliai galėtų saugiai persikelti į Latviją ir vykti čia, Latvijoje ir, be abejo, Rygos mieste“, – sakė žurnalistas, pats neretai apsilankantis tokio pobūdžio renginiuose.

Latvijoje tokių keistų iniciatyvų nėra buvę

I.Liepinis, paklaustas, ar toks jo iškeltas pasiūlymas yra pokštas, ar tikra rinkimų kampanijos dalis, atsakė: „Iš tiesų – ir taip, ir taip. Taip, noriu, kad „Kilkim žaibu“ vyktų ir toliau. Jeigu tai neįmanoma Lietuvoje – tuomet Latvijoje. Bet vaizdo įrašą kūriau sąmoningai su humoro doze, nes apie rimtus reikalus visada geriau kalbėti lengvu tonu. Ypač kai kalbama apie pramogas. Latvijoje tokių keistų pasiūlymų – drausti alkoholį festivaliuose – nėra buvę. Jeigu žmonėms yra daugiau nei 18 metų, jie patys yra atsakingi dėl to, kaip linksminasi, ir valstybinės kontrolės tam nereikia.“

Apie ketinimus persikelti į Latviją prieš kelias savaites buvo prakalbęs ir festivalį „Kilkim žaibu“ organizuojančios grupės vadovas Daividas Kurlis: „Jei bus uždrausta prekyba – mes branginsime bilietus ir žiūrovus vaišinsime nemokamai! Jei bus uždrausta vaišinti – mes festivalį iškelsime 1 km už Lietuvos sienos į Lenkijos arba Latvijos pusę ir pakviesime jus pasivaišinti taip, kaip vaišina Europoje!“ – įraše socialiniame tinkle „Facebook“ tvirtino festivalio organizatorius.

Išgirdęs I.Liepinio kvietimą, D.Kurlis tvirtino, kad jį vertina labai rimtai: „Mes neturime kur trauktis. Savo žodžių neatsiimsiu. „Kilkim žaibu“ be alaus nebus. Jeigu mus kviečia latviai, ir kitais metais pas mus bus draudžiama alaus prekyba renginyje, aš linkęs išsikelti.“

Kito I.Liepinio kvietimą kraustytis į Latviją gavusio festivalio – „Velnio akmuo“ – organizatorių grupės vadovas Vaidas Voronavičius kol kas galvos dėl alkoholio draudimo nesuka, nes tai, anot jo, ne šių metų problema.

„Ne tas galvoj. Yra prioritetinių galvos skausmų. Rudenį sugalvosime“, – apie alkoholio draudimą ir pasiūlymą keltis į Latviją sakė V.Voronavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius