-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinį prancūzų menininką S. Gaisnbourg’ą primins jam skirtas vakarėlis „Skalvijoje“ (video)

Besibaigiant pirmajai Naujųjų metų savaitei, „Skalvijos“ kino centras kviečia žiūrovus į vakarėlį, skirtą susipažinti su legendiniu prancūzų menininku Serge‘u Gainsbourgu.
Serge‘as Gainsbourg‘as
Serge‘as Gainsbourgas. / „Skalvijos“ nuotr.

Filmo „Gainsbourg‘as. Didvyriškas gyvenimas“ premjera ir teminis vakarėlis įvyks sausio 7 d. 19 val. Pristatyti garsiausią prancūziško chansono kūrėją, daugeliui žinomą iš singlo „Je t'aime... moi non plus“, „Skalvijai“ padės Lietuvos frankofonų klubas (CLeF.lt). Jo nariai ne tik plačiau papasakos apie šią kontroversišką asmenybę, bet ir pakvies kartu atlikti jo dainą „Je Suis Venu Te Dire Que Je M'en Vais“.

„Nesu didelis muzikos žinovas, bet su Serge‘o Gainsbourg‘o kūriniais teko ne kartą susidurti. Prancūzijos kultūros istorijoje jis užima svarbią vietą – retai sutiksi prancūzą, nieko negirdėjusį apie jo skandalingas dainas ar dar skandalingesnį asmeninį gyvenimą. Savo laiku jis ne kartą padėjo Prancūzijai iškovoti prizines vietas „Eurovizijos“ dainų konkurse, priversdamas visus kartu dainuoti savo puikias dainas“, – sakė CLeF prezidentas Rolandas Kazlauskas.

Vakarėlio metu „Skalvijoje“ skambės žymiausi ir gražiausi S.Gainsbourgo kūriniai, bus parodyti jo kurti vaizdo klipai, viename kurių jis nusifilmavo su savo dukterimi – talentingaja Sharlotte Gainsbourg („Lemon incest“).

Penktadienio vakarą „Skalvijos“ žiūrovai taip pat bus kviečiami pasižiūrėti apie garsųjį menininką sukurtą filmą – „Gainsbourgas. Didvyriškas gyvenimas“, kurį susuko kine debiutuojantis komiksų autorius Joannas Sfaras. Ši juosta „Skalvijos“ ekranuose suksis visą sausio mėnesį.

VIDEO: Gainsbourg UK Trailer

Filmas atskleidžia svarbiausius S.Gainsbourgo gyvenimo momentus – nuo vaikystės nacių apgultame Paryžiuje, susidomėjimo daile iki panirimo į muziką ir jo kūryboje ryškų pėdsaką palikusių pažinčių su aktorėmis bei dainininkėmis Brigitte Bardot ir Jane Birkin.

Po filmo peržiūros „Skalvijos“ lankytojus CLeF nariai pakvies pagal prancūziškas tradicijas paminėti Trijų Karalių šventę. Žiūrovai bus vaišinami gardžiu Karalių pyragu („Galette des Rois“), pagamintu pagal visas prancūziškos konditerijos tradicijas. Jame bus paslėptas siurprizas, kurį atradęs laimingasis bus išrinktas 2011-ųjų metų Karaliumi. Jis taps garbės svečiu CLeF renginiuose, taip pat bus apdovanotas kvietimais į „Skalvijos“ filmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius