Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lėlės“ spektakliai vaikams – vėl Trakų pilyje

Jau dešimtą pavasarį Vilniaus teatras „Lėlė“ ir Trakų istorijos muziejus suvienija jėgas ir kviečia vaikus praleisti įspūdingą pusdienį Trakų pilyje: ne tik palaigyti akmenimis grįstais ir kunigaikštį Vytautą menančiais pilies kiemais, užsilipus siaurais laipteliais patekti į paslaptingas ekspozicijų sales, paklausyti, ką pasakoja muziejaus gidas, bet ir patogiai įsitaisius mediniuose Didžiosios menės suoluose pažiūrėti vieną gražiausių Vilniaus teatro „Lėlė“ spektaklių „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“.
Spektaklis „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“
Spektaklis „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“ / Teatro "Lėlė" nuotr.

Spektaklio dailininkas ir režisierius Rimas Driežis supynė du siužetus – liūdną lietuvišką pasaką apie našlaitę  Elenytę bei jos broliuką Joniuką, kuris išgėręs vandens iš avino pėdos tapo aviniuku, ir istorinę legendą apie karalienės Barboros ir karaliaus Žygimanto Augusto meilę. Prieš daugiau kaip dešimtį metų sukurtas spektaklis pelnė lėlininkui R.Driežiui svarbiausią tuomet Lietuvos scenos apdovanojimą – „Kristoforo“ statulėlę, o vėliau, keliaudamas po tarptautinius festivalius, „Našlaitė Elenytė ir Joniukas aviniukas“ laimėjo net keletą „Grand Prix“.

Sunku įsivaizduoti palankesnę erdvę šiam spektakliui nei gotikiniai Didžiosios menės skliautai ir palankesnį laiką nei šylančios artėjančios vasaros dienos. Tuo bus galima įsitikinti jau nuo ateinančios savaitės: po du spektaklius kasdien 11 ir 13 val. Vilniaus teatras „Lėlė“ vaidins gegužės 19, 20, 21 ir 22 d. bei gegužės 25, 26, 27, 28 ir 29 dienomis. Teatras sudaro galimybes į Trakus atvykti visoms darželių grupėmis ar mokyklų klasėmis – nuveža ir parveža teatro autobusu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius