Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviams išskirtinė galimybė išgirsti ir pianisto Kasparo Uinsko pasirodymus

Šią savaitę (kovo 16, 18 ir 19 d.) Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos muzikos mylėtojai turės retą progą išgirsti vieną ryškiausių lietuvių pianistų – Kasparą Uinską, kuris padovanos klausytojams didelės atlikėjo koncentracijos ir ypatingų virtuozinių gebėjimų reikalaujančią programą, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Pianistas Kasparas Uinskas
Pianistas Kasparas Uinskas. / LVSO nuotr.
Temos: 1 Kasparas Uinskas

Lietuviai išgirs pirmieji

Lietuvos klausytojai turi galimybę pirmieji išgirsti tai, ką vos už kelių savaičių girdės pasaulis: K.Uinskas šią savo programą atliks žymiojoje Londono Wigmore Hall bei garsiausioje Ispanijos salėje Madrido Auditorio Nacional. K.Uinsko soliniame rečitalyje šalia konstruktyvios bei tikslios vokiškųjų „milžinų“ J.S.Bacho ir R.Schumanno muzikos skambės slaviškojo romantizmo aistros: S.Rachmaninovas, F.Chopinas ir A.Skriabinas. „Nemažai laiko praėjo, kol sudėliojau šią programą, ji bus tarsi kelionė per žmogaus emocijas: nuo absoliučios šviesos, iki didžiausių audrų. Labai laukiu susitikimo su Lietuvos publika“, – sako pianistas.

Atlikėjas po savo pasirodymų nepalieka abejingų. Savo emociniu jautrumu muzikai, ypatinga fantazija, vaizduote ir virtuoziškumu jis pažadina žmonėse giliausius jausmus ir neleidžia atsikvėpti klausytojams iki pat koncerto galo.

VIDEO:

Pasaulinis pripažinimas

Niujorko Carnegie Hall, Berlyno filharmonija, Londono Wigmore Hall, J.F.Kennedy Center – tai tik keletas pasaulio koncertų salių, kuriose pianistas K.Uinskas jau koncertavo kaip solistas. Šie pasirodymai pelnė tarptautinį pripažinimą mūsų šalies atlikėjui, jį įvertino užsienio publika bei griežtieji kritikai, rašydami: „...Lietuvių pianisto K.Uinsko pasirodymo toli gražu negalima pavadinti eiliniu įvykiu itin turtingame Berlyno muzikiniame gyvenime... Nors tai buvo K.Uinsko debiutas Berlyno filharmonijoje, šis atlikėjas jau yra toli pažengęs savo meninio tobulėjimo kelyje. Jo grojimo technikai nebelieka ko palinkėti... be abejo šis pianistas yra vertas tarptautinės publikos dėmesio.“(„Klassik in Berlin“) arba „Kasparas Uinskas turi viską, kas būdinga didžiam pianistui ir muzikui... K.Uinsko Niujorko debiutas tapo įspūdinga jo tarptautinės karjeros pradžia.“ („New York Concert Review“)

Po vos prieš kelis mėnesius įvykusių koncertų su Krokuvos filharmonijos orkestru, orkestro vyriausiasis dirigentas P. Przytockis duodamas atsiliepimą spaudai neslėpė susižavėjimo K. Uinsko grojimu: “K. Uinskas yra nuostabus, užburiantis pianistas, kuris savyje talpina ir didžiulį artistiškumą bei nepriekaištingą techniką. Groti su juo man buvo didžiausias malonumas.”

„Tai bus koncertai, kurių tiesiog negalima praleisti. Jeigu Jūs sekate Lietuvos klasikinės muzikos gyvenimą ir esate neabejingi šiai muzikai, tuomet Jūs būtinai turite išgirsti šį muzikinį įvykį mūsų šalyje“, – sako „Naujosios muzikų kartos“ atstovai.

Pianistas Kasparas Uinskas pasirodys koncertuose „Romantikos keliais“:

kovo 16 d. 18.00 val. – KAUNO FILHARMONIJOJE

kovo 18 d. 19.00 val. – VILNIAUS ŠOKIO TEATRE

kovo 19 d. 18.00 val. – KLAIPĖDOS KONCERTŲ SALĖJE

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius