Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos ponia 2009“ tapo būsimoji mokslų daktarė (nuotraukos)

Penktadienį, po kelias valandas trukusio renginio, Kauno „Girstučio“ kultūros ir sporto centre išrinkta „Lietuvos ponia 2009“. Antrą kartą organizuotuose rinkimuose triumfavo labiausiai išsilavinusi jų dalyvė – Vilniaus universiteto dėstytoja Liudmila Arcimavičienė.
Konkurso akimirka
Konkurso dalyvės. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

11 metų dukrą Liviją su vyru auginanti filologė gruodį ginsis daktaro disertaciją, tačiau rado laiko, kaip pati sakė, savo gyvenimo avantiūrai – dalyvavimui konkurse. Būsimoji mokslų daktarė, kurią kitos renginio dalyvės meiliai vadino Mila, komisijos nariams pasirodė pati rafinuočiausia. Kad moteriai netrūksta elegancijos, o taip pat ir erudicijos, buvo galima įsitikinti iš jos prisistatymo.

„Liudmila, nebūtumėt mokslininkė. Paprasta moteris į jums užduotą klausimą būtų atsakiusi paprastu „taip“, tačiau jūs pirmiausia iškėlėte problemą..“, – konkurso pradžioje kalbindamas L.Arcimavičienę pastebėjo vakaro vedėjas, aktorius Gintaras Mikalauskas. Tačiau tuoj pat sulaukė sunkiai nuginčijamo moters komentaro: „Ne tik moksle, bet ir gyvenime reikėtų pirmiausia nustatyti, kokia yra problema, o po to ieškoti būdų, kaip ją išspręsti“. Po Skorpiono ženklu gimusiai vilnietei L.Arcimavičienei įteikta pereinamoji juvelyrės Aurelijos Lapinskaitės sukurta koljė bei kelionė į pasirinktą užsienio šalį.

Ne tuščiomis namo grįžo ir kitų nominacijų nugalėtojos. „Vice Lietuvos ponia 2009“ komisijos sprendimu tapo dar viena vilnietė – valstybės tarnautoja Lina Bražinskaitė-Tupikovskienė. Beje, jai atireko ir „Foto ponios“ titulas. Taip nusprendė renginyje dalyvavę fotografai, vadovaujami fotografo Tomo Kaunecko. „Talentų ponia“ tapo savos kūrybos dainą sudainavusi Kristina Cibulskė iš Lazdijų. „Ponia elegancija“ titulas atiduotas trijų atžalų mamai, kaunietei Vilijai Petraitienei, o „Publikos ponia“, kurią rinko žiūrovai, paskelbta kaunietė Žydrūnė Paužienė.

Varžėsi moterys iš visos Lietuvos

Dėl žaviausios ir šauniausios Lietuvos moters titulo varžėsi 12 ponių iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Druskininkų, Rokiškio ir Lazdijų. Jauniausiai dalyvei yra 28, vyriausiajai – 47-eri. Net penkios iš dalyvių šeimose augina po tris vaikus, tačiau taip pat siekia profesinės karjeros. Tarp kandidačių į 2009-ųjų Lietuvos ponios titulą buvo psichologės, medikė, teisininkė, universiteto dėstytoja, policijos pareigūnė, žurnalistė, valstybės tarnautoja, personalo vadovė ir plaukų dizaino specialistė.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konkurso akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./ Pilvo šokį demonstravo dalyvė, dirbanti policininke.

Beje, viena iš dalyvių – kaunietė Lolita Stulginskienė, dirbanti policijoje, ponių konkurse dalyvavo nebe pirmą kartą. Po ankstesnio dalyvavimo moteris pakeitė savo laisvalaikį: aktyviai įsitraukė į labdaringą veiklą – pradėjo rengti labdaros aukcionus, kuriuose be kitų daiktų, parduodavo ir savo megztas staltieses.

Koją kišo jaudulys

Renginio scenarijus lėmė, jog pirmiausia komisijos nariams ir publikai moterys pasirodė demonstruodamos rūbus: viršutinių ir apatinių drabužių kolekcijas. Vėliau dalyvės prisistatė. Konkurso organizatoriai nusprendė atsisakyti ilgų kalbų ir scenoje po vieną pasirodžiusias moteris pristatė iš anksto parengtuose vaizdo klipuose. Tačiau suvaldyti jaudulį, kalbat į mikrofoną joms vis dėlto reikėjo: renginio vedėjas, aktorius Gintaras Mikalauskas kiekvienai pacitavo po vieną žymių rašytojų, mąstytojų ir kitų sričių atstovų mintį apie moteris. Konkursantėms teko pakomentuoti išgirstus teiginius, taip pat atsikirsti į aštrialiežuvio vakaro vedėjo replikas, kuriomis jis provokavo moteris.

„Spėju, kad šeimoje pinigus parnešate jūs“, – išgirdęs, kaip mintis apie vyrų ir moterų pareigas, dėstė televizijos žurnalistė iš Marijampolės Gerda Stiklickienė, pastebėjo G.Mikalauskas. O šiai atsakius teigiamai, pridūrė: „Gerai, kad salėje neįjungta šviesa ir nesimato, kaip jūsų vyras dabar raudonuoja“.

Dar kartą pademonstruoti savo drąsą ir išmonę kalbėdamos dalyvės galėjo paskutinėje rungtyje, pavadintoje „Moteriški vakarėlių pokalbiai“. Suktus klausimus moterys uždavė viena kitai.

Nuo lietuviško pilvo šokio iki madų šou

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konkurso akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konkurso akimirka

Kur kas laisviau kandidatės į „Lietuvos ponia 2009“ titulą jautėsi demonstruodamos talentus. Kaip ir ankstesniuose konkursuose, šiame taip pat daugiausia buvo dainuojama ir šokama. Tačiau dalyvės pasistengė būti originalios: kai kurios dainas traukė su savo vaikais, vienai talkino dainininkas Valdemaras Frankonis. Lazdynuose gyvenanti psichologė K.Cibulskė, pritardama sau pianinu, padainavo savos kūrybos dainą, o jos varžovė iš Marijampolės – G. Stiklickienė – surengė tikrą šou. Beje, ši veikli moteris kai kuriems žiūrovams galėjo pasirodyti matyta ne tik dėlto, jog Marijampoės televizijoje veda žinių laidą ir rengia reportažus. Neseniai G.Stiklickienė dalyvavo televizijos projekte „Lietuvos talentai“, kur demonstravo sugebėjimą persikūnyti į dainininkę Džordaną Butkutę.

Kai kurios konkursantės atskleidė, jog yra talentingos mezgėjos bei plaukų dizaino specialistės.

Geriausia palaikymo komanda – vyrai

Visas dalyves palaikiusi publika buvo pilna moterų artimųjų. Ypač emocingai savas žmonas ir jų varžoves palaikė iš Marijampolės atvykusių dalyvių vyrai. Vienas jų, Mindaugas Lukšys, pasakojo, kad dalyvauti žaviausios ir šauniausios Lietuvos ponios rinkimuose savo žmoną paskatino jis.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konkurso akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Konkurso dalyvė - plaukų dizainerė V.Lukšienė. 

„Su kita renginio dalyve, Gerda (televizijos žurnalistė G.Stiklickienė – aut. past.) mes kartais pasirodome renginiuose. Kartą važiuojant iš vieno jų namo Gerda pasakė, kad vyks tokie ponios rinkimai ir mano Vaida ten galėtų dalyvauti. Grįžęs namo dar tą patį vakarą ją prižadinau ir papasakojau apie tai. Tačiau, kol apsisprendė, žmona ilgai galvojo, tarėsi su savo kolegėmis (ji yra plaukų dizaino specialistė). Ir, kai jau perdegiau aš, pagaliau ryžosi“, – pasakojo marijapolietis. Pasak vyro, tik prieš šį konkursą žmona atskleidė, jog būdama 17-metė labai norėjo dalyvauti miesto gražuolės rinkimuose, tačiau nespėjo, nes ištekėjo. Todėl šis renginys jai - tarsi pagaliau išsipildžiusi sena svajonė. „Be to, ji seniai neturėjo atostogų. Vis dirba ir dirba. Sakote, nugalėtojai skirs ir kelionę? Nesidomėjome tuo. Ji laiminga jau dalyvaudama. Laimėti nėra taip svarbu“, – tikino V.Lukšienės vyras.

Šauniausią Lietuvos ponią rinko spalvinga komisija, kurioje netrūko matytų veidų. Komisijos pirmininko pareigas atliko dienraščio „Lietuvos rytas“ vienas vadovų – Rimvydas Valatka, žiuri nariais buvo aktorius ir televizijos laidų vedėjas Vytautas Šapranauskas, Kauno valstybinio muzikinio teatro vadovas Benjaminas Želvys, konkurso „Lietuvos ponia 2008“ nugalėtoja Laima Šeputienė ir kiti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius