Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras pradeda XXI sezoną

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (orkestro vadovas Gintaras Rinkevičius) pradeda naują XXI koncertų sezoną. Visi renginiai vyks tūkstančio vietų Vilniaus kongresų rūmų koncertų salėje. Šiuo metu paskelbtos pirmojo pusmečio koncertų programos (rugsėjo – gruodžio renginiai). Bilietai parduodami Kongresų rūmuose ir sistemoje bilietai.lt.
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam jau dvidešimt metų vadovauja maestro G.Rinkevičius.
Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras, kuriam jau dvidešimt metų vadovauja maestro G.Rinkevičius. / Organizatorių nuotr.

„Naują sezoną pradedame su šviesiomis viltimis. Visada norisi tikėti grožiu ir gėriu. Juk muzika yra tas amžinas menas, kuris gyvuoja ir yra reikalingas bet kuriuo laikotarpiu, taip pat ir sudėtingais laikais. Labai džiaugiuosi, kad mums pavyko įgyvendinti visus uždavinius ir numatytus projektus per jubiliejinį XX koncertų sezoną ir nuoširdžiai tikiuosi, kad šio XXI sezono metu mums taip pat pavyks sėkmingai atlikti visus suplanuotus koncertus“, – sakė maestro Gintaras Rinkevičius.

Iki sausio 1 dienos – 36 renginiai

Iki sausio 1 dienos iš viso įvyks 23 koncertai, bus parodyta 13 operos ir miuziklo spektaklių. Šiuose renginiuose orkestras pristatys daugiau nei dešimt garsių užsienio solistų ir dirigentų, taip pat arti dvidešimties Lietuvos atlikėjų. Kartu su orkestru pasirodys įsimintinus koncertus ne kartą Vilniuje groję ir publikos meilę pelnę violončelininkai Natalija Gutman ir Aleksandras Kniazevas, smuikininkas Sergejus Stadleris, pianistai Kasparas Uinskas, Lukas Geniušas ir Aleksandras Paley.

Diriguos Estijos kultūros ambasadoriumi tituluojamas maestro Eri Klas, prie dirigento pulto taip pat stos tituluotas ukrainiečių dirigentas Romanas Kofmanas, Latvijos nacionalinės operos dirigentas Martinš Ozolinš, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro dirigentas Martynas Staškus bei Kauno valstybinio muzikinio teatro vyr. dirigentas Julius Geniušas.

Bus surengti specialūs koncertai kompozitoriaus S. Vainiūno 100-osioms gimimo metinėms paminėti, kompozitoriaus F. Bajoro 75-ajam, Kauno valstybinio choro 40-ajam gimtadieniui. Orkestras gros iškilmingą festivalio „Gaida” uždarymo koncertą. Šeštadienių rytai bus skiriami koncertams vaikams.

Gruodžio 19 – 31 dienomis klausytojų laukia gražiausioms metų šventėms skirti renginiai – aštuoniuose šventiniuose koncertuose skambės ne tik tradicinės Kalėdų giesmės bei publikos pamėgtieji „Simfoniniai tango“, „The Queen Symphony“, bet ir gražiausios operų arijos, kurias dainuos Latvijos superžvaigždė tenoras Aleksandras Antonenko. Šiais metais Princo vaidmeniu A. Dvoržako „Undinėje“ jis debiutavo Niujorko Metropoliteno operoje, dainuodamas kartu su legendine Renée Fleming. Šventiniuose koncertuose Vilniuje A. Antonenko dainuos su ryškia Lietuvos jaunosios kartos dainininke Sandra Janušaite.

Pirmasis koncertas su ansambliu „Terem“

Du iškilmingi Sezono pradžios koncertai įvyks rugsėjo 18 ir 19 dienomis. Šiuose koncertuose kartu su orkestru gros ansamblis „Terem“ – muzikantų ketveriukė iš Sankt Peterburgo, grojanti rusiškais liaudies instrumentais – domra, balalaika, bajanu. Šia instrumentų kombinacija jie atlieka įvairiausią muziką, pavyzdžiui, populiariąją F. Schuberto „Ave Maria“. Dėl to vieni juos peikia už akiplėšiškumą ir nepagarbą muzikos šedevrams, kiti entuziastingai pritaria „Terem“ projektams, į akademinės muzikos pasaulį įliejusiems ne tik sumaišties, bet ir jaunatviškos energijos ir originalių idėjų.

Būtent originalumu šie keturi rusų liaudies instrumentais grojantys vyrukai ir pasižymi, kiekvienai savo programai parengdami netikėtų naujienų. „Terem“ – puikūs savo srities profesionalai, aukščiausiu meistriškumu gebantys įkaitinti auditoriją, o jų pasirodymai – tai tikras rusų liaudies instrumentų teatras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius