-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Litexpo“ rūmuose įgūdžius demonstruos automodelių vairuotojai

Šį šeštadienį Vilniuje organizuojamos radijo bangomis valdomų automodelių drifto varžybos. „Litexpo“ parodų rūmuose kartu su paroda „Vaikų šalis“ vyksiantis renginys bus ketvirtasis ir baigiamasis „Lietuvos RC driftingo čempionato“ etapas.
Radijo bangomis valdomas automodelis
Radijo bangomis valdomas automodelis / Organizatorių nuotr.

„Drifto arba kitaip vadinamo šoninio slydimo varžybose automodelių pilotai turi įveikti posūkius slysdami – kuo arčiau vidinės posūkio dalies važiuoja, tuo daugiau taškų pelno“, – pasakoja Rimvydas Dilka, renginio organizatorius hpi.lt vadovas.

Norą išmėginti jėgas manevruojant radijo bangomis valdomais automodeliais jau pareiškė daugiau negu 40 dalyvių. Be lietuvių trasoje varžysis ir svečiai iš kaimyninės Latvijos bei Lenkijos. Organizatoriai skaičiuoja, kad jauniausiam varžybų dalyviui – 12 metų, o vyriausiam – per 40.

„Varžyboms parodų rūmuose specialiai įrengiama trasa, kurioje vyksiančią automodelių kovą bus labai patogu stebėti žiūrovams. Trasa nebus didelė, tačiau turės daug posūkių, tad azarto ir emocijų netrūks“, – žada R.Dilka.

Anot organizatoriaus, varžybų pažiūrėti atėję žiūrovai ne tik išvys, kaip meistriškai modelius valdo renginio dalyviai, bet ir patys turės galimybę išmėginti radijo bangomis valdomus automodelius varžybų trasoje.

Be trijų geriausių šoninio slydimo meistrų, šeštadienį bus išrinktas ir gražiausio automodelio savininkas.

Renginio prizinis fondas viršija 3000 Lt. Geriausiems pilotams atiteks renginio rėmėjų „Olympus“ fotoaparatai bei HPI.LT specialiai įsteigti prizai. Taip pat nugalėtojai galės pasmaguriauti „Lion“ šokoladais.

„Renginio metu HPI stende, kuris veiks visas parodos „Vaikų šalis“ dienas, planuojame pristatyti ir radijo bangomis valdomą malūnsparnį su 18 cm sraigtu – jį už specialią kainą siūlysime kaip puikią dovaną Kalėdoms“, – mini R.Dilka. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius