Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Loftas Fest“ organizatoriai Viktoras ir Živilė Diawaros – apie šių metų festivalio naujoves, viziją ir naujus atradimus

Nors šį savaitgalį (rugsėjo 2-3 dienomis) vyksiančio festivalio „Loftas Fest“ darbai yra pačiame įkarštyje, organizatoriai Viktoras ir Živilė Diawara pasitinka su šypsenomis. „Šiais metais pristatysime tiek daug programos, kad net nežinia nuo ko pradėti“, juokdamasi prisipažįsta Živilė Diawara. Apie šių metų festivalio viziją, naujas erdves ir artėjančią konferenciją organizatorius kalbino 15min žurnalistė Laura Kešytė.
Živilė ir Viktoeas Diawaros
Živilė ir Viktoeas Diawaros / Gyčio Vildžiūno nuotr.

– Papasakokite apie šių festivalį – ko šiais metais gali tikėtis „Loftas Fest“ lankytojai?

Viktoras Diawara: Tai bus jau penktasis „Loftas Fest“ kuris šįmet vyks pirmą rugsėjo savaitgalį, tad savotiškai uždarysime festivalių sezoną, pasitiksime iš gamtos sugrįžtančius ir naktinio gyvenimo bei klubų pasiilgusius gyventojus. Šių metų mūsų festivalio motto – miestas mieste. Atėjus į festivalio teritoriją lankytojų lauks trys atskiros zonos: audio, vizualioji ir urban dalys, kurios pasiūlys plačią programą su daug veiksmo.

Tai bus jau penktasis „Loftas Fest“ kuris šįmet vyks pirmą rugsėjo savaitgalį, tad savotiškai uždarysime festivalių sezoną, pasitiksime iš gamtos sugrįžtančius ir naktinio gyvenimo bei klubų pasiilgusius gyventojus.

Šių metų pagrindiniai muzikos svečiai – prancūzas Gesaffelstein, kurį tikriausiai žino kiekvienas techno muzikos mylėtojas, bei grupė „Daughter“ iš Didžiosios Britanijos, taip pat kviesime lankytojus ir į Europavox sceną kurioje pasirodys 10 atlikėjų iš dešimties skirtingų Europos šalių.

„Loftas Fest“ taip pat tampa europiniu show case festivaliu kuriame norime pristatyti dar tik startuojančias, tačiau jau tarptautinio dėmesio sulaukusias grupes, koncertuojančias Europos festivaliuose. Iš viso muziką pristatysime keturiose scenose kuriose pasirodys daugiau nei 70 atlikėjų iš viso pasaulio.

Vizualinėje festivalio dalyje pristatysime „Open Gallery“, kurią šįmet išplėtėme ir perkėlėme iš apleistų erdvių į lofto kiemą. Žiūrovai pop up galerijose ant stogų galės išvysti skulptūras, šviesos bei meno instaliacijas. Taip pat lankytojus kviesime ir į „Art Stage“, kuriame pristatysime urbanistinio

Živilė Diawara: Vizualinėje festivalio dalyje pristatysime „Open Gallery“, kurią šįmet išplėtėme ir perkėlėme iš apleistų erdvių į lofto kiemą. Žiūrovai pop up galerijose ant stogų galės išvysti skulptūras, šviesos bei meno instaliacijas. Taip pat lankytojus kviesime ir į „Art Stage“, kuriame pristatysime urbanistinio teatro, šokio meno performensus, modernius gatvės judėjimus. Kino mėgėjus kviečiame į savo kino teatrą kur pristatysime specialiai „Loftas Fest“ parinktą kino programą, kurią mums ruošti padėjo „Kino Pavasaris“, „Nepatogus kinas“ bei „Future Shorts“.

Urban dalyje didelį dėmesį skyrėme svečiams kurie atvyksta su savo šeimomis ir vaikais, kuriems pristatysime „Family Kingdom“ teritoriją – ją sudarys modernus cirkas, interaktyvūs pasirodymai ir kūrybinės dirbtuvės vaikams. Lankytojai galės pasistiprinti „Uptown Cuisine“ kuriame bus galima rasti įvairiausio maisto ir apsilankyti tradiciškai vykstančioje dizaino mugėje, kuriai atrinkome 30 dizainerių kurie pristatys savo naujas kolekcijas. Naujųjų technologijų mėgėjai galės apžiūrėti „Yuccies Bus Stops“ kuri bus įrengta senuose autobusuose – čia „Loftas Fest“ svečiai galės susipažinti su virtualios realybės žaidimais, dalyvauti interaktyviose veiklose.

Norime pasidžiaugti, jog šių metų „Loftas Fest“ vizualioji ir urban dalis bus nemokama ir atvira visiems svečiams. Norime pakviesti kuo daugiau kaimynų ir miestelėnų atvykti su savo šeimomis, aplankyti naujas erdves, apžiūrėti mūsų miestą mieste su savo kino teatru ir restoranais, o vakare pratęsti dieną ir Lofto viduje.

– Ar ilgai užtruko pasiruošimas šių metų festivaliui?

V. D.: Šįmet „Loftas Fest“ pradėjo ruoštis anksčiau, nes norėjome išplėsti festivalio erdvę, pristatyti daugiau naujos veiklos. Šių metų festivalio teritorija užims visą kiemą, o pats Loftas bus kelis kartus padidintas. Nors įprastai darbus pradėdavome praėjus pusmečiui, šiais metais dirbame jau nuo rugsėjo ir dar prieš Kalėdas pristatėme pagrindinį mūsų svečią Gesaffelstein.

Šių metų festivalio teritorija užims visą kiemą, o pats Loftas bus kelis kartus padidintas.

–​ Šių metų lankytojams pristatysite ir „What’s next in music?“ konferenciją, kurioje grupės galės pristatyti savo demo įrašus. Ar sulaukėte didelio atlikėjų susidomėjimo?

Ž. D.: Taip, kartu su Muzikos Verslo Asociacija kviesime apsilankyti bei pasiklausyti paskaitų kurias ves Lietuvos ir užsienio muzikos industrijos ekspertai. Tai savotiškas anksčiau vykusios „Vilnius Music Week“ rengtos konferencijos tęsinys, į kurį pakvietėme užsienio klubų bei festivalių atstovus bei užsakovus kurie ne tik ves paskaitas, tačiau ir dalyvaus atlikėjų demo įrašų perklausose. Tai unikali galimybė gauti pastabų apie savo kūrybą iš vienų svarbiausių Europos muzikos rinkos atstovų. Geriausi įvertinti ir atrinkti atlikėjai turės galimybę pasirodyti Lofte bei „Vasaros terasoje“.

V. D.: Jautėme didžiulį susidomėjimą ir iš užsienio atlikėjų. Į „What’s next in music?“ atlikėjų perklausą užsiregistravo grupės iš kaimyninių šalių, taip pat ir Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Olandijos atlikėjai. Iš viso perklausėme virš 300 skirtingų atlikėjų.

–​ „Loftas Fest“ scenose skiriate didelį dėmesį dar neišpopuliarėjusioms, naujoms grupėms ir atlikėjams. Ar šių grupių atradimas ir yra vienas svarbiausių festivalio tikslų?

Ž.D.: Taip, norime Lietuvos klausytojams pristatyti jaunas, šviežias grupes debiutuojančias Europos scenoje. Norime festivalio svečiams suteikti galimybę patiems susipažinti su galbūt dar nežinomomis grupėmis, apie kurias bus rašoma dar po kelerių metų.

Norime Lietuvos klausytojams pristatyti jaunas, šviežias grupes debiutuojančias Europos scenoje. Norime festivalio svečiams suteikti galimybę patiems susipažinti su galbūt dar nežinomomis grupėmis, apie kurias bus rašoma dar po kelerių metų.

V. D.: Mudu su Živile lankomės daugelyje kitų šalių festivalių ir konferencijų, bendraujame su kitų show case’inių festivalių atstovais, tad turime galimybę susipažinti su naujais atlikėjais. Stengiamės pristatyti tik tuos atlikėjus kuriuos patys matėme gyvai – žinote, kartais gražiai nufilmuotas vaizdo klipas su keliais milijonais peržiūrų nieko nepasako kaip atlikėjas bendrauja su publika, elgiasi scenoje, kokį vibe’ą sukuria atlikdamas savo muziką. Atsižvelgiame ir lietuvių klausytojų muzikos skonį – jaučiame didesnį susidomėjimą elektroninės muzikos atlikėjais, DJ pasirodymais. Stengiamės užsienio svečiams parodyti ir startuojančias Lietuvos grupes – norėtųsi jog po kelių metų turėtume ir savo headlinerį, kuris pasirodytų užsienio festivalių pagrindinėse scenose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius