-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lotynų Amerikos ritmai suskambės Neringoje

Rugpjūčio 21 dieną, 20 val., Juodkrantės vasaros estradoje valstybinis choras „Vilnius“ pristatys naują programą „Lotynų Amerikos melodijos ir ritmai“.
Valstybinis choras „Vilnius“
Valstybinis choras „Vilnius“ / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Vilnius

Tai jau tampa gražia tradicija, kad choras „Vilnius“ kiekvieną vasarą parengia ir pajūrio klausytojams pristato naujas pramoginės muzikos programas. Klausytojai pamėgo estrados klasiko A.Raudonikio autorinę programą „Nepamiršta daina“, entuziastingai buvo sutikta ir programa „Meilės vėjai“, paruošta pagal Amerikos kompozitorių sukurtus miuziklus ir operetes.

Šiųmetėje programoje pavadinimu „Lotynų Amerikos melodijos ir ritmai“ suskambės Lotynų Amerikos melodijos. Klausytojai išgirs visame pasaulyje žinomo argentiniečių kompozitoriaus Arielio Ramirezo „Missa Creola“ (Kreolų mišios), kuriose solinę partiją atliks žinomas tenoras Algirdas Janutas. „Missa Creola“ – tai Pietų Amerikos liaudies muzika, Argentinos ritmai, unikaliais vokalo ir ritmo sąskambiais pagrįstas kūrinys.

Šią neįprastai saulėtą vasarą vasarotojai pasijus tarsi Pietų Amerikos pajūryje – kontrastingi tembrų deriniai, veržli ritmika, melodinga gitara ir charakteringi mušamųjų garsai išjudins susirinkusią publiką. Koncerto programos svečiai – solo grojantis Saulius S.Lipčius – klasikinės gitaros virtuozas, Europoje pripažinto „Baltijos gitarų kvarteto“ narys,– ir mušamųjų instrumentų grandas Pavelas Giunteris. Šie muzikai atstovauja skirtingoms instrumentų grupėms, kurių deriniai būna ypač netikėti ir žavūs. Įsisjausti į pietietišką dvasią padės koncerto režisierė ir vedėja Rūta Butkutė.

Melodijų pynėje – kompozitorių A.Romirezo, C.A.Pinto-Fonseca, O.Galiano, J.Tamulionio, G.Lope-Gavilano, A.Piazzolllos, C.Guastavino, Duda-Capiba, S.Yradero muzikiniai šedevrai. Choro, solisto, gitaristo ir mušamųjų virtuozo muzikinis dialogas skirtas publikai, neabejingai chorinio dainavimo, klasikinės gitaros garsui, ritmui ir spalvingai muzikos išraiškai.

Bilietus galima įsigyti koncerto vietoje likus valandai iki koncerto. Bilietų kaina – 10, 20 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius