-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maestro Vytauto Kernagio 60-ajam jubiliejui – gausybė renginių ir projektų

Šiemet vienam žymiausių ir populiariausių estrados artistų, Nacionalinės premijos laureatui, Maestro Vytautui Kernagiui būtų sukakę 60 metų. Maestro gimtadienis tradiciškai bus paminėtas gegužės 19-ąją „Beprotiškai fantastišku gimtadieniu“, kurį tiesiogiai transliuos Lietuvos televizija. Jubiliejinių metų renginiai, parodos ir koncertai truks visus metus ir aplankys įvairius Lietuvos miestus, o jais pasidžiaugti kviečiami visi Lietuvos žmonės.
Vytautas Kernagis
Vytautas Kernagis / Vytauto Kernagio fondo archyvo nuotr.

Prasidedant jubiliejiniams metams, Vytauto Kernagio fondas pristatė renginius ir leidybinius projektus, skirtus Maestro gimimo jubiliejui pažymėti. Šiemet bus surengti net du koncertiniai turai po Lietuvą, Maestro atminimas įamžintas paminklu – suoliuku Vilniaus „Brode“ ir jo vardo alėja Palangoje, išleista natų knyga, daugybė diskų su dar negirdėtomis, tarsi naujai atrastomis dainomis bei fotoalbumas.

Pirmasis siurprizas Maestro gerbėjams – turistinis maršrutas „Vytauto Kernagio Vilnius“, rengiamas kartu su Vilniaus miesto savivaldybe. Šis maršrutas pristatomas jau šį savaitgalį vykstančioje parodoje „Vivattur 2011“, jame – net 19 vietų Vilniuje, vienaip ar kitaip susijusių su Vytauto Kernagio gyvenimu: tai ir Vilniaus „Brodas“, ir atminimo lenta ant namo, kuriame gyveno Maestro. Beje, pati atminimo lenta bus iškilmingai atidengta gegužės 19-ąją – per Vytauto Kernagio gimtadienį.

Koncertai – aštuonių miestų žiūrovams

„Svarbiausia, kuo nudžiuginsime šiemet – net du koncertiniai turai po Lietuvos miestus, taigi Vytauto Kernagio kūryba galės pasidžiaugti žmonės iš visos Lietuvos. Pirmasis – „Vytautas Kernagis. Kitoks koncertas“ apkeliaus 7 miestus, jame klausytojams bus pateikiama V. Kernagio kūrybinio kelio retrospektyva nuo akustinių baladžių iki „Dainos teatro“, - pasakoja Vytauto Kernagio fondo vadovas a. a. Maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Antrojo koncertų turo „Vytautas Kernagis „gyvai“ metu žiūrovams iš didžiulių ekranų dainuos pats dainius, o jam scenoje gyvai akomponuos Andrius Kulikauskas su grupe. Šie koncertai atidarys vasaros sezoną – Palangoje, Nidoje. Palangoje vasaros sezono atidarymo šventės metu taip pat bus įamžintas artisto, kuris čia dažnai koncertuodavo ir itin mėgo Palangą, atminimas. Alėja nuo Birutės gatvės iki legendinio „Anapilio“ muzikos klubo bus pavadinta Vytauto Kernagio alėja. Šio klubo scena neįsivaizduojama be Vytauto Kernagio, o ištikimiausi lankytojai dar prisimena audringus, kūrybingus jo organizuotus ir sumanytus „Indėnų vasaros“ festivalius būtent „Anapilio“ muzikos klube.

Iki artisto gimtadienio melomanų ir gerbėjų laukia ir nemažai naujų leidinių: ilgai laukta knyga, kurioje – daugiau nei 100 V. Kernagio dainų su natomis; CD diskų serija, kuri pradėta leisti po Maestro mirties ir sulaukusią didžiulio populiarumo. Šiemet klausytojus pasieks kompaktinės plokštelės „Vytautas Kernagis. Vaikams“, „Vytautas Kernagis. Kine“, „Vytautas Kernagis. Gyvai“, „Vytautas Kernagis. Pirmieji II“. Bus išleistas pirmasis Vytauto Kernagio DVD „Paskutinis Dainos teatro koncertas“. Taip pat bus išleistos ir visos Dainos teatro plokštelės specialioje dėžutėje, taip surenkant į vieną visą šio įsimintino etapo kūrybą.

Rudenį pasirodys ir Vytauto Kernagio fotoalbumas bei bus surengta retrospektyvinė paroda.

Vilniaus „Brode“ – Kernagio suoliukas

Jubiliejinių metų akcentas – įamžinimo projektas Vilniaus Gedimino prospekte, „Brode“. Rudenį, didžiausios sostinės šventės – „Sostinės dienų“ metu, šalia Lukiškių aikštės, priešais Muzikos akademiją bus pastatytas suoliukas su gitara.

„Šis įamžinimo paminklas skirtas artisto kūrybinio kelio pradžiai – kai Vilniaus „Brode“ ant panašių suoliukų nuolat liejosi dainos, buvo kuriama, gyvenama, būnama. Suoliuko įrengimą iš dalies finansuos Vilniaus Lion‘s klubas, kuriam priklausė ir Vytautas Kernagis. Esame dėkingi už šios idėjos virtimą realybe ir Vilniaus miesto savivaldybei, kuri nuo pat pradžių pritarė įamžinimui ir išdavė visus reikalingus leidimus. Šis projektas įamžins Maestro atminimą jo gimtajame mieste“, - sako V. Kernagis jaunesnysis.

Vytauto Kernagio fondas, įkurtas po garsaus artisto mirties, ne tik stengiasi įamžinti Maestro atminimą, iš užmaršties prikelia ir perleidžia įrašus su dar negirdėtomis ar senomis geromis dainomis, bet ir telkia paramą onkologinėmis ligomis sergantiems. Nuo veiklos pradžios šiam tikslui skirta daugiau nei 200 tūkst. geradarių suaukotų lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius