Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Maskvos miesto baletas“ – 150 kostiumų, 50 šokėjų ir 3 val. klasikinio baleto

Didžiųjų metų švenčių proga baleto gerbėjus Lietuvoje džiugins „Gulbių ežeras“, kurį pristatys daugiausiai pasaulyje gastrolių rengianti „Maskvos miesto baleto“ trupė. Į Lietuvą atvykstantis baletas surengs net penkis pasirodymus: gruodžio 28 d. ─ du spektaklius Marijampolėje (paskelbtas papildomas spektaklis, kuris vyks 15.30 val.), gruodžio 29 d. Klaipėdoje, gruodžio 30 d. Kaune, o Naujųjų Metų išvakarėse, gruodžio 31 d. Vilniuje.
„Gulbių ežeras“
„Gulbių ežeras“ / „Maskvos miesto baleto“ archyvo nuotr.
Temos: 1 Baletas

„Lietuvos baleto gerbėjams galime pažadėti itin aukštos kokybės spektaklius. Vien spektaklio dieną šokame apie septynias valandas. Prieš pat spektaklį trupė intensyviai treniruojasi 4 valandas, spektaklis trunka apie 3 valandas, valandą skiriame grimui ir sceniniam pasiruošimui. Vienos balerinos turi tradiciją šokti su tais pačiais puantais, kitos spektaklio metu keičia po 2-3 poras puantų. Vienam spektakliui naudojame apie 150 kostiumų“, – sako baleto trupės vadovas Viktoras Smirnovas-Golovanovas.

Pasak vadovo, „Gulbių ežeras“, atliekamas Maskvos baleto trupės, iš kitų šio baleto pastatymų išsiskiria ypatingai stipriu aktoriniu meistriškumu. „Mums svarbus ir muzikinis, ir techninis, ir aktorinis baleto šokėjų pasiruošimas. Atvirai pasakysiu, kad kai kuriuose kolegų baleto spektakliuose retai matau stiprų aktorinį įdirbį. Mes norime prieš šventes paliesti žiūrovų širdis, taigi leidžiame į spektaklį žiūrovams ateiti niekada neskaičius libreto. Apie viską, kas vyksta „Gulbių ežere“, sužinosite žiūrėdami į sceną“, ─ žada V.Smirnovas-Golovanovas.

2012 metai Maskvos baleto trupei buvo itin intensyvūs. Pradėjusi gastroles Liuksemburge sausį, sezoną ji ketina baigti tik 2013 m. kovą. Šiemet trupė pirmąkart viešėjo Ispanijoje (5 savaites praleido Madride), taip pat pirmą kartą aplankė Jungtinius Arabų Emyratus, 3 savaites viešėjo Pietų Korėjoje. Aplankiusi Angliją, Belgiją ir Lenkiją, trupė atvyks į Lietuvą, o sezono pabaigoje, nuo sausio 7 d. iki kovo 17 d., gastroliuos Didžiojoje Britanijoje.

„Viešėdami Lietuvoje, neturėsime  laisvo laiko pasivaikščiojimams, ─ jo gastrolėse būna retai. Kasdien būsime skirtingame mieste, tad tik paskutinią ją šių metų dieną bandysime spėti pakelti šampano taurę po paskutinio pasirodymo Vilniuje ir toliau tęsime gastroles“, – sako daugumą trupės šokėjų treniruojanti  V.Smirnovo žmona primabalerina Liudmila Nerubašenko. Pasak jos, ypatingų pageidavimų baleto artistai nepateikė, kadangi kiekvienas individualiai seka savo dietą ir mitybą. Organizatorių prašoma, kad valgiaraštyje būtų kuo daugiau vaisių, žuvies, liesos mėsos ir daržovių.

1988 metais įkurtas „Maksvos miesto baletas“ yra pirmoji privati baleto trupė, įkurta Rusijoje žlungant tarybiniam režimui, kuri nebuvo išlaikoma valstybės. Tai viena iš sėkmingiausių ir daugiausiai gastroliuojanti baleto meistrų trupė pasaulyje. Dauguma šokėjų yra iš geriausių Rusijos ir Ukrainos baleto mokyklų, o trupės tradicija kyla iš rusų klasikinio baleto mokyklos. „Maksvos miesto baletas“ šoko daugelio šalių publikai, o Didžiojoje Britanijoje parodė rekordinį spektaklių skaičių (daugiau nei 800). Nuo 1991 m., kai ši klasikinio šokio meistrų trupė pristatė „Gulbių ežerą“ keliolikoje Britanijos scenų, jie salose praleidžia daugiau laiko negu Maskvoje. „Maksvos miesto baleto“ trupės repertuare taip pat yra tokie spektakliai, kaip „Karas ir taika“, „Žizel“, „Don Kichotas“, „Pelenė“, „Romeo ir Džiuljeta“, „Miegančioji gražuolė“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius