-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mažo miestelio mirties melodijos“ – į renginių užkulisius žvelgianti L.Skeisgielos paroda

Nuo sausio 29–osios vakaro sostinės galerijoje „Atletika“ (Vitebsko g. 21, Vilnius) veiks menininko Lauryno Skeisgielos paroda „Mažo miestelio mirties melodijos“, siūlanti patirti meno renginius pasiruošimo jiems, gamybos, įgyvendinimo rakursu, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Mažo miestelio mirties melodijos“
„Mažo miestelio mirties melodijos“ / Lauryno Skeisgielos nuotr.
Temos: 2 Fotografija Paroda

Atvykstam temstant. Įsijungiam infraredinį šildytuvą ir plėvele užklijuojam būsimų durų angą. Anksčiau čia veikė kepykla. Pirmajame jos aukšte persipynę sudegusio cukraus ir pelėsio kvapai. Slidinėdami ant blizgančio, nevalytų riebalų paviršiaus tiesiam laidus. Čia bus koncertų salė. Limpančių prailgintuvų mazgas, nutiestas laiptais aukštyn, jungia dar keturias projekcijas. Dėl tvyrančio šalčio bei laiko stokos viską nešame sujungę kartu. Aštriais spinduliais pulsuojantis koridorius pilnas šviesos pluošte skraidančių dulkių, galimybių ir svetimų sapnų.

Ši paroda – tai pasivaikščiojimas trapių projekcijų ir modelių archyvu, kurio medžiaga buvo kaupiama keletą metų, stebint šiuolaikinio meno renginius ir jų organizatorius. „Mažo miestelio mirties melodijos“ – tai lėta kelionė sandėliais, liftais ir koridoriais, užmirštant fasadus ir niūniuojant istorijas, kurios atsimušę nuo paviršių neataidi.

Laurynas Skeisgiela (g. 1994) yra Vilniuje gyvenantis menininkas ir kuratorius, dirbantis video meno, instaliacijų, fotografijos ir kino srityse. 2013 – 2017 m. studijavo Vilniaus dailės akademijoje bei Štutgarto valstybinėje menų akademijoje. Jo darbai buvo eksponuoti Lietuvoje ir užsienio šalyse. Menininkas renkasi kurti atsižvelgdamas į konkrečios vietos specifiką, jos kontekstą dažnai jungdamas su fotografijos teorijomis ir dabarties nerimu. Skeisgiela yra vienas iš kuratorinio dueto „Lokomotif“ kuratorių bei to paties pavadinimo susitikimų kambario įkūrėjų. 2019–aisiais jam buvo skirta individuali valstybės stipendija projektui „Baltas dramblio kaulo bokštas“. Paroda „Mažo miestelio mirties melodijos“ yra pirmasis šio projekto pristatymas.

Paroda įgyvendinta kartu su Danu Aleksa, Goda Aksamitauskaite, Gyčiu Jurgevičiumi, Justu Venciumi, Kipru Dominu, Martynu Norvaišu, Milda Dainovskyte, Pavelu Volginu, Urte Sabutyte, Viliumi Vaitiekūnu.

Atidarymas 2020 m. sausio 29 d. 19 val. („Atletika“, Vitebsko g. 21, Vilnius)

Paroda veikia 2020/01/30 – 2020/02/07 trečiadieniais – penktadieniais 16–19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius