Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Meno mėgėjus kviečia Kaune veikianti vokiečių ir lietuvių paroda

Kaune, Mykolo Žilinsko dailės galerijoje, galima apžiūrėti bendrą Vokietijos ir Lietuvos kūrėjų parodą „frontierSpirit“.
Cristiane B Bethke kūrinys.
Cristiane B Bethke kūrinys. / Organizatorių nuotr.

Nuo penktadienio veikiančioje parodoje savo darbus pristato Christiane B.Bethke, Czaja Braatz, Dainius Dapkevičius, Alfredas Kaufneris, Daumantas Plechavičius, Diana Radavičiūtė, Rita Rohlfing, Aistė Valiūtė ir Sauliaus Valius, lankytojams pateikiantys įvairių meno sričių kūrinius – nuo tapybos iki instaliacijų.

„Parodos pavadinimas yra sąvoka, reiškianti judėjimo ir mąstymo įvairiomis kryptimis idėją: slaptų struktūrų išardymą, pasenusių sąvokų atsikratymą, neišmintų takų atradimą, naujų perspektyvų vystymą. Joks kitas darinys taip gerai nesimbolizuoja sienos iškilimo, kaip spygliuota viela. Todėl ji tapo pagrindine medžiaga, kurią panaudodami menininkai kūrė savo darbus“, – pasakojo parodos kuratorius ir vienas iš dalyvių S.Valius.

Dirbdami su šia temine medžiaga parodos autoriai išvystė skirtingas idėjas ir koncepcijas. Pavyzdžiui, C.Braatz naudoja seną surūdijusią spygliuotą vielą ir jungia ją su marlės gabalais. Jos darbo tema atspindi agresiją, sužeidžiamumą ir apsaugą. A.Kaufneris dirba su stiklu, kad galėtų manipuliuoti šviesos spindulių lūžimo galimybėmis. Jis siekia stiklo srovenimą ir nematerialumą priešpriešinti kietumui ir masyvumui, todėl jo darbuose stiklas jungiasi su akmeniu, metalu, viela.

Sienos sąvoka taip pat iššaukia daug politinių ir istorinių asociacijų – jas savo kūrinyje pateikia R.Rohlfing.

Apžiūrėti naują ekspoziciją galerijoje bus galima iki rugpjūčio 14 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius