Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų koncerte Klaipėdoje – roko ir klasikos vienybė

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) ir būrys žymiausių šalies dainininkų jau ruošiasi metų įvykiui – projektui „Rock & Classic“, kuris drebins Klaipėdos Švyturio areną gruodžio 16 dieną.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Organizatorių nuotr.

Metų koncerte „Rock & Classic“ skambės pasaulinio garso grupių „Queen“, „Scorpions“, „Depeche Mode“, Bryan Adams dainos, žinomi klasikos kūriniai ir populiarūs šlageriai. Pritariant orkestrui juos atliks žymiausi Lietuvos dainininkai: Gytis Paškevičius, Rosita Čivilytė, Povilas Meškėla ir Česlovas Gabalis, operos solistai Ieva Prudnikovaitė ir Jeronimas Milius, Donatas Montvydas ir Evelina Sašenko.

LVSO dirigentas G. Rinkevičius tikisi, kad šiemet metų koncertas „Rock & Classic“ sulauks ne mažiau dėmesio, nei pernai panašiu laiku arenoje vykęs projektas „The Queen Symphony“ – „Žymiausios roko baladės“.

„Koncertas sulaukė didžiulės sėkmės, kurią lėmė ne tik muzika, bet ir atlikėjų profesionalumas. Sutikite – sudainuoti tokių grupių kaip „Queen“, „Scorpions“ ar „Depeche mode“ kūrinius gali ne kiekvienas. Pasaulinio garso dainos privalo skambėti. O praėjusių metų projekte jos skambėjo“, – kalbėjo Gintaras Rinkevičius.

VIDEO: 12 16 metų koncertas

Prisikviesti LVSO ir dirigentą G. Rinkevičių į bendrus koncertus nėra paprasta. Maestro prisipažino, jog apsisprendimą dažniausiai nulemia koncertinė programa ir projekto dalyviai. Vienas iš kriterijų – atlikėjų profesionalumas ir tai, ar dainininkai bus pajėgūs atlikti sudėtingus kūrinius, ar turi rimtą požiūrį į savo profesiją.

G. Rinkevičius laikosi nuomonės, jog nėra paprastos ar prastos muzikos, yra tik blogas atlikimas.

„Vienas malonumas dirbti su Jeronimu Miliumi, Rosita Čivilyte, Povilu Meškėla, Evelina Sašenko ir kitais dainininkais, kurie gruodžio 16 dieną pasirodys Švyturio arenoje. Žiūrovai išgirsta galutinį rezultatą, klausantis atrodo, jog muzika liejasi lengvai, tačiau mes žinome, kiek pastangų kainuoja sudėtingų kūrinių atlikimas, o kai kurie koncerte „Rock & Classic“ skambėsiantys kūriniai bus iš tiesų sudėtingi“, – teigė LVSO dirigentas.

Artėjant prasmingoms metų šventėms, kurias Gintaras Rinkevičius šiemet sutiks namuose, maestro kviečia jas pasitikti šviesiomis mintimis ir pozityvia nuotaika.

„Projektas „Rock & Classic“ – puiki įžanga į pakilią, šventinę nuotaiką. Klasikinės muzikos ir roko draugystė – tai jungtis, kuri skamba pakiliai ir didingai. Artėjant Kalėdoms, kviečiu į ateitį žvelgti su optimizmu. Užtikrintumo rytojumi, taikos ir ramybės“, – linki maestro Gintaras Rinkevičius.

„Rock & Classic“ metų koncertas Klaipėdos Švyturio arenoje – gruodžio 16 d. , 19 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius