Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mikalojaus Konstantino Čiurlionio konkurse – rekordinis pianistų ir vargonininkų skaičius

Tarptautinis Mikalojaus Konstantino Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas, rugsėjo 14–23 dienomis vyksiantis Vilniuje, yra vienas svarbiausių muzikinių įvykių Lietuvoje. Šiais metais konkurse dalyvaus rekordiškai daug dalyvių – net 26 vargonų virtuozai ir 48 pianistai. Vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į konkurso perklausas ir baigiamuosius koncertus.
Baigiamasis laureatų koncertas kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru įvyks rugsėjo 23 dieną.
Baigiamasis laureatų koncertas kartu su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru įvyks rugsėjo 23 dieną. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Konkurse bus atliekami ir M.K.Čiurlionio, ir šiuolaikinių Lietuvos kompozitorių kūriniai. Juos vertins dvi tarptautinės komisijos. Bus pristatyti du nauji lietuvių kompozitorių kūriniai: Fausto Latėno „Tocatta“ ir Juozo Širvinsko „Iš nepaskambintų paveikslų. Vilties ir nerimo varpas“.

Rugsėjo 23 dieną Nacionalinėje filharmonijoje įvyks baigiamasis koncertas, kuriame su Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, vadovaujamu dirigento Juozo Domarko, pasirodys konkurso laureatai. Jie bus apdovanoti šešiomis premijomis ir diplomais. Konkurso prizinis fondas siekia 46 tūkst. eurų (beveik 159 tūkst. Lt).

Tarptautinį konkursą solidžiai papildys konferencija „M.K.Čiurlionis (1875–1911): jo laikas ir mūsų laikas“. Konferencija vyks rugsėjo 21–24 dienomis, o į ją atvyks 12 pranešėjų, tarp kurių M.K.Čiurlionio kūrybos tyrinėtojai iš JAV, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Danijos ir Lietuvos.

Pagerbs žymaus kūrėjo atminimą

Tarptautinis M.K.Čiurlionio pianistų ir vargonininkų konkursas pradėtas rengti dar 1965 metais, o Lietuvai atgavus nepriklausomybę jis tapo tarptautiniu. Šis konkursas yra vienas iš svarbiausių renginių, šiemet minint 100-ąsias pasaulinio garso muziko ir dailininko M.K.Čiurlionio (1875–1911) mirties metines.

Kultūros ministras Arūnas Gelūnas pasidžiaugė, kad net ir sunkiu metu atsirado pinigų konkurso organizavimui. Pasak ministro, didžiausia sėkmė būtų, jei konkurso metu atsiskleistų bent vienas pasaulinio lygio talentas, kuris paskui sakytų, kad jo kelias prasidėjo Vilniuje.

KONKURSO TVARKARAŠTĮ RASITE PASPAUDĘ ČIA. Muzikos mylėtojai kviečiami į konkurso perklausas ir baigiamuosius koncertus. Daugiau informacijos apie bilietus ir nemokamus konkurso koncertus rasite paspaudę čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius