Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mis Lietuva“ titulą pelnė kaunietė Vaida Petraškaitė (atnaujinta 23.59 val., nuotraukos)

Sekmadienio vakarą paaiškėjo, kas pelnė gražiausios lietuvaitės karūną. Dėl „Mis Lietuvos“ vardo susirungė 14 merginų iš visos Lietuvos. „Mis Lietuva 2009“ titulą iškovojo iš Balbieriškio (Prienų r.) kilusi 23-ejų Vaida Petraškaitė, kuri šiemet pelnė ir gražiausios Kauno merginos titulą.
Grožio konkurso „Mis Lietuva 2009“ akimirkos.
„Mis Lietuva 2009“ konkurso laureatės. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Mis Lietuva 2009“ konkurso nugalėtoją rinko komisija, sudaryta iš septynių garsių Lietuvos grožio, žiniasklaidos ir pramogų pasaulio atstovų.  Žiuri ne tik sprendė, kuri finalininkė atstovaus šaliai tarptautiniame konkurse „Mis Pasaulis 2009“ Pietų Afrikos Respublikoje, bet rinko ir dar penkias šių metų nominantes : pirmąją bei antrąją vicemis, „Mis Graciją“, „Mis Eleganciją“ ir „Mis Foto“.

Vertinimo komisiją, kuriai pirmininkavo konkurso „Mis Lietuva“ organizatorius Benas Gudelis, sudarė choreografas Jurijus Smoriginas, „Lietuvos ryto“ televizijos generalinis direktorius Edmundas Jakilaitis, „Mis Lietuva 2002“ Vaida Grikšaitė, mados fotografas Raimundas Adžgauskas,   žurnalo „Stilius“ redaktorė Giedrė Bradauskienė ir plastinės chirurgijos specialistas Darius Radzevičius.

Finalininkės:

1. Eglė Skukauskaitė „Mis Šiaulių kraštas“, 18 m.
2. Justina Kazlauskytė Biržai, 19 m.
3. Irena Paliokaitė Elektrėnai, 18 m.
4. Ernesta Kalinauskaitė Marijampolė, 19 m.
5. Kristina Mantickytė Vilnius, 23 m.
6. Akvilė Teselytė Kaunas, 19 m.
7. Indrė Graužinytė Vilnius, 18 m.
8. Jelena Koroliova Vilnius, 23 m.
9. Deimantė Kazėnaitė Kaunas, 18 m.
10. Simona Cirtautaitė Palanga, 21 m.
11. Asta Kaukaitė Vilnius, 18 m.
12. Lina Jurevičiūtė Šiauliai, 22 m.
13. Vaida Petraškaitė „Mis laikinoji sostinė“, 23 m.
14. Indrė Burlinskaitė Alytus, 22 m.

Be žiuri savo lemiamą balsą finale tarė ir žiūrovai, kurie rinko „Mis Publiką 2009“. Žiūrovų numylėtinė paaiškėjo susumavus balsus, pareikštus konkurso internetiniame tinklaraštyje bei telefonu.

„Mis Publika“ taip pat laimėjo kelionę į Egiptą dviem asmenims bei apgyvendinimą aukščiausios klasės viešbutyje. „Mis Lietuvos 2009“ titulą iškovojusi gražuolė gavo dovanų 15 tūkst. Lt vertės kailinius, kuriuos jai įteikė bendrovė „Roris“. Dizaineris Egidijus Rainys visoms finalininkėms dovanojo specialiai konkursui sukurtas  vakarines sukneles.

Papildyta 21.36 val. Prasidėjo konkurso dėl gražiausios lietuvės vardo „Mis Lietuva 2009“ finalas. Jame šįvakar rungiasi 14 pretendenčių.

Vakaro pradžioje merginos, pagerbdamos Lietuvos vardo tūkstantmetį, pasirodė apsirengusios tautiniais drabužiais.

Pagal išankstinius „Mis Publika“ balsavimo rezultatus, daugiausia publikos palaikymo sulaukė 22-ejų Indrė Burlinskaitė iš Alytaus.

Vilniaus klube „New York“, kur vyksta renginys, beveik sausakimša – neradę vietos prie staliukų, kai kurie žiūrovai gražuolių pasirodymus žiūri stovėdami.

Pažiūrėti, kuri lietuvaitė nusipelno gražiausios Lietuvos merginos vardo, susirinko visas būrys pramogų pasaulio atstovų. Laidos vedėją Audrių Bružą palaiko atlikėja Šorena, pažiūrėti šou atvyko ir parlamentarė Dalia Teišerskytė, aktorius Gytis Ivanauskas, šokėjas Saulius Skambinas, verslininkas Marius Gelažnikas, praėjusių metų „Mis Lietuva“ Gabrielė Martirosianaitė, Egmontas Bžeskas, Eglė Mickevičienė, Kęstutis Rimdžius ir daugybė kitų.

Pagal išankstinius „Mis Publika“ balsavimo rezultatus, daugiausiai publikos palaikymo sulaukė 22-ejų Indrė Burlinskaitė iš Alytaus.Susirinkusiems pasirodymą padovanojo Šarūnas Kirdeikis su šokio trupe. Vedėjams Jogailai Morkūnui ir A.Bružui paskelbus reklamos pertrauką publika pasinėrė į šiltus pokalbius, kuriuos nutraukė scenoje pasirodžiusios grupės „69 Danguje“ merginos, pasipuošusios baltomis suknelėmis, nusagstytomis gėlėmis.

Papildyta 21.45 val. J.Morkūnas šmaikštavo nesuprantantis, kodėl grupės „69 Danguje“ merginos nedalyvauja grožio konkurse. Pagyręs Godą Alijevą jis sulaukė nepritariančio Nijolės Pareigytės žvilgsnio. Iškart scenoje pasirodė pirmuoju numeriu pasipuošusi 18-metė Eglė Skukauskaitė, „Mis Šiaulių kraštas“. Mergina priminė studijuojanti politologiją ir palygino savo patekimą į finalą su politikų patekimu į Seimą.

Antroji mergina, 19-metė Justina Kazlauskytė, pasakojo kilusi iš Biržų rajono, Vabalninko. Ji tikino vaikystėje buvusi nedrąsi, tačiau įgijusi drąsos susipažindama su naujais žmonėmis. Ji tikino kurianti papuošalus ir restauruojanti batus bei trokštanti būti dizainere.

Trečioji mergina, 18-metė Irena Paliokaitė, iš Elektrėnų tikino mėgstanti žvejoti ir net sakė pagavusi pusės kilogramo karpį. Ji padeklamavo eilėraštį Lietuvai.

Papildyta 21.51 val. Iš Suvalkijos sostinės Marijampolės atvykusi ketvirtoji pretendentė 19-metė Ernesta Kalinauskaitė susirinkusius vaišino obuoliais. Mergina teigė esanti vegetarė, mėgstanti sveiką gyvenimo būdą. Ji tikino, kad titulas jai būtų didelis įsipareigojimas ir jį gavusi Ernesta organizuotų socialinius projektus.

23-ejų vilnietė Kristina Mantickytė, pasipuošusi penktuoju numeriu, pasakojo apie gimtąjį miestą Druskininkus ir teigė, kad jos širdis nurimsta gamtoje. Ji tikino mėgstanti keliauti, o didžiausią įspūdį Kristinai paliko Laplandija ir Tailandas. Jos teigimu, cepelinai gardesni nei krokodiliena Tailando restorane.

19-metė Akvilė Teselytė iš Kauno prisistatė šeštoji. Ji sakė norinti ateityje imtis genetinių tyrimų ir padėti žmonėms pasveikti nuo įvairių ligų. Akvilė tvirtino besididžiuojanti, esanti kaunietė. „Linkiu, kad Lietuvos vardas išliktų amžinai“, – visai šaliai 1000-mečio proga linkėjo gražuolė.

Jogaila Morkūnas šmaikštavo nesuprantantis, kodėl grupės „69 Danguje“ merginos nedalyvauja grožio konkurse. Pagyręs Godą Alijevą jis sulaukė nepritariančio Nijolės Pareigytės žvilgsnio.Papildyta 21.57 val. Septintoji mergina – 18-metė vilnietė Indrė Graužinytė. Ji dėkojo tėvams už jai suteiktą galimybę mokytis. 12-okė sakė esanti suvalkietės ir aukštaičio dukra. Indrė tikino, kad nesiektų tikslo, jei reikėtų kokį žmogų nuskriausti.

Jelena Koroliova, 23-ejų vilnietė, prisistatė 8-oji. J.Morkūnui paklausus, ar mergina baigusi Kūno kultūros akademiją vis dar daranti špagatus, ji atsakė teigiamai. Jelena, gal kiek prajuokinusi publiką savo ne visai lietuviška tartimi, pasakojo mėgstanti šokius.

Deimantė Kazėnaitė iš Kauno buvo 9-oji. 18-metė tvirtino gerai besimokanti ir atsiprašė, kad yra labai užkimusi. Ji daugiausia dėmesio prisistatydama skyrė tėvams. Deimantė sakė, kad kirba mintis studijuoti Policijos akademijoje. Vedėjams padarius pastabą dėl jos gležnumo, mergina priminė, kad ji buvo Lietuvos dziudo rinktinės narė.

Palangiškė Simona Cirtautaitė pasirodė 10-oji. 21-erių mergina yra buvusi Palangos orkestro šokėja. Ji pripažino į Vilnių pasikvietusi visą būrį palaikančiųjų – šeimos narių. Simona juokaudama dėkojo J.Morkūnui už katališkos moralės pamokas – „be šliūbo į lovą ne!“

Papildyta 22.09 val. Asta Kaukaitė iš Nemenčinės į sceną lipo 11-oji. Ji teigė norinti paneigti stereotipą, kad Nemenčinėje gyvena vien rusai ir lenkai. 18-metė vakaro vedėjams turėjo pasipasakoti ir apie savo pavardės kilmę nuo žodžio „kaukas“. Asta skambina fortepijonu ir teigė iš motinos paveldėjusi sportinį azartą – nugalėti.

12-oji mergina – 22-ejų Lina Jurevičiūtė iš Šiaulių. Ji prisistatydama nustebino dalį žiūrovų pristatydama ir savo augintinį. Lina tikino spėjanti viską – mokytis, dalyvauti konkurse ir net lankyti tėvus Šiauliuose. Paprašyti pasakyti gyvenimo kredo – ji kaip pupas išbėrė net keletą principų, kuriais vadovaujasi.

Gausių ovacijų sulaukė scenoji pasirodžiusi 13-oji mergina 23-ejų Vaida Petraškaitė iš Kauno. Mergina tikino turinti daugybę titulų grožio konkursuose. Taip pat ji baigė geodezijos mokslus ir sakė galinti ir šieną grėbti, ir podiumu žengti. „Jei reikia žemės sklypo kadastrinių matavimų, galiu jums padėti“, – publikos palaikymo sulaukdama juokavo mergina. Žaviai šypsodamasi Vaida sakė esanti du viename – dzūkė ir suvalkietė.

Paskutinioji, 14-oji pasirodė 22-ejų alytiškė Indrė Burlinskaitė. Šviesiaplaukė prasitarė dirbanti „Olialia“ picerijos administratore, o kadaise ir vasarą praleidusi dirbdama Prancūzijoje. „Aš tuoj paneigsiu kvailų blondinių stereotipus“, – vardindama daugybę veiklos sričių linksmai kalbėjo mergina. Indrė J.Morkūno paprašyta nepraleido progos ir padzūkuoti. „Kaip seksualu“, – šypsojosi vedėjai.

Po visų keturiolikos dalyvių prisistatymo į sceną vėl sugrįžo „69 Danguje“.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grožio konkurso „Mis Lietuva 2009“ akimirkos.
Grožio konkurso „Mis Lietuva 2009“ akimirkos.

Papildyta 22.36 val. Publikos favoritų sąrašo pirmojoje eilutėje – 19-metė Ernesta Kalinauskaitė.

Demonstruodamos graciją visos 14 dalyvių scenoje pasirodė žydrais vientisais maudymosi kostiumėliais. Jos ne tik praėjo podiumu bet ir pademonstravo šokių judesius, sukeldamos publikai šypsenas.

Kai gražuolės scenoje rodydamos savo eleganciją pasirodė ilgomis puošniomis suknelėmis, ne vienam užgniaužė kvapą. Žiūrovai nesivaržydami plojo savo favoritėms. Violetinėmis, raudonomis, rožinėmis suknelėmis pasipuošusios konkurso dalyvės atrodė tarsi nužengusios nuo žurnalo viršelio.

Papildyta 22.54 val. Atėjus metui komisijai tarti žodį, Jurijus Smoriginas nepraleido progos pašmaikštauti. „Ernestos kalboje buvo daugiausiai organikos, kitos kaip 6-okės buvo išmokusios tekstą“, – savo nuomonę rėžė baleto meistras.

Edmundas Jakilaitis paklausė Justinos Kazlauskytės, jei siektų ne „Mis Lietuvos“ titulo, kokio norėtų. Ji teigė, tuomet norinti pasisekimo mokslo srityje. Komisijos pirmininkas Benas Gudelis džiaugėsi, kad Lietuvoje daug gražių moterų. „Akvile, kodėl pasirinkai „Mis Lietuvą“, o ne „Olialia“ mergaičių konkursą?“ – pasiteiravo jis. „Stiliaus“ redaktorė Giedrė Bradauskienė pasiteiravo Jelenos, ar ši turi savo stilių.

Merginų atsakymai į klausimus nebuvo originalūs, o ir komisijos klausimų buvo vos keli. Po jų žiuri nariai pasišalino pasitarti, kurios gražuolės vertos nugalėtojų titulų, o konkurso dalyvės užleido sceną grupei „69 Danguje“.

Papildyta 23.20 val. Belaukiant komisijos verdikto publikai dainas dovanojo Donatas Montvydas ir „69 Danguje“. Visos finalininkės vėl pakilo į sceną. Artėja tiesos akimirka. Tačiau prieš tai gražuolės gavo daugybę dovanų. Tarp jų – ir „69 Danguje“ merginų sukurtus kvepalus.

Pirmoji nominacija – „Mis Foto 2009“. Šį titulą pelnė 19-metė Justina Kazlauskytė iš Biržų rajono. „Mis Gracija 2009“ tapo 18-metė Asta Kaukaitė. „Mis Elegancijos 2009“ titulu gali didžiuotis 21-erių Simona Cirtautaitė iš Palangos.

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Grožio konkurso „Mis Lietuva 2009“ akimirkos.
Grožio konkurso „Mis Lietuva 2009“ akimirkos.

Papildyta 23.33 val. Daugiausia žiūrovų simpatijų atiteko 22-ejų Indrei Burlinskaitei iš Alytaus, kuri tapo „Mis Publika 2009“, antrąja liko Ernesta Kalinauskaitė.

Antrąja vicemis išrinkta Akvilė Teselytė iš Kauno. Pubika užgniaužė kvapą. Tuomet buvo paskelbta, kas tapo pirmąja vicemis. Ja tapo Ernesta Kalinauskaitė iš Marijampolės.

Naująja „Mis Lietuva“ tapo 23-ejų Vaida Petraškaitė iš Kauno. Jai iš praėjusių metų „Mis Lietuva“ nugalėtojos Gabrielės Martirosianaitės rankų atiteko laimėtojos karūna, 15 tūkst. litų vertės kailiniai ir teisė atstovauti Lietuvai konkurse „Mis Pasaulis“.

Papildyta 23.39 val. Paskelbus konkurso nugalėtoją į sceną suplūdo garsus sveikintojų būrys. V.Petraškaitė, kaip ir kitos konkurso dalyvės, buvo užverstos gėlėmis ir sveikinimais iš bičiulių ir artimųjų rankų. Vakarėlį gražuolės ir publika pratęsė furšete.

Papildyta 23.59 val. „Turiu visko po truputį. Galbūt tai ir sužavėjo komisiją. Iš tiesų nesitikėjau laimėti“, – po karūnavimo sakė konkurso nugalėtoja V.Petraškaitė, nepamiršusi pasiųsti linkėjimų ir gimtajam Balbieriškiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius