Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Mikutavičius ir choras „Bel Canto“ dalyvaus atidengiant „Laisvės kelio“ skulptūrą

Šį penktadienį, spalio 22 d., 18 val. vyks oficialus Lietuvos valstybės atkūrimo dvidešimtmečiui skirtos Tado Gutausko skulptūros „Laisvės kelias“ atidengimas. Iškilmingoje ceremonijoje, kuri bus tiesiogiai transliuojama per Lietuvos nacionalinę televiziją, su žinomais šalies atlikėjais koncertuos Vilniaus mokytojų namų mišrus choras „Bel Canto“, vadovaujamas meno vadovo ir vyriausiojo dirigento Artūro Dambrausko.
Laidos „Muzikos čempionų taurė“ filmavimas
M.Mikutavičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ceremonijos metu „Bel Canto“ sugiedos Lietuvos valstybės himną, atliks Baltijos šalių vienybę ir patriotizmą simbolizuojančią dainą „Bunda jau Baltija“, o su dainininku Marijonu Mikutavičiumi –   jo žymųjį kūrinį „Ar mylit ją Jūs?“.

„Mums didelė garbė dalyvauti šio paminklo, skirto kovai už nepriklausomybę atminti, ir laisvės bei vienybės simbolio ateities kartoms atidengime. „Bel Canto“, palaikydamas paminklo iniciatyvinės grupės ir Lietuvos žmonių idėją, savo dainomis ragins nepamiršti vienybės vertybių, padėjusių Lietuvai išsikovoti laisvę“, – teigia choro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas A.Dambrauskas.

Choro nuotr./Choras „Bel Canto“
Choras „Bel Canto“

Vilniuje, Konstitucijos prospekto ir Geležinio Vilko gatvės sankirtoje palei transporto žiedą, įrengtą skulptūrą „Laisvės kelias“ atidengs iniciatyvinės grupės nariai ir burtų būdu išrinkti 21 projektą parėmęs pilietis.

„Laisvės kelio“ atidengimo ceremonija – ne pirmas reikšmingas muzikinis projektas, prie kurio prisideda „Bel Canto“. Vilniaus mokytojų namų mišrus choras liepos mėnesį dalyvavo koncerte „Tauta tvirta tartum pilis“, skirtame didžiajai Žalgirio mūšio pergalei paminėti, o šeštadienį, spalio 23 d., taip pat dalyvaus Vilniaus rotušėje vyksiančioje nacionalinio bendruomenių konkurso „Tikime laisve“ laureatų paskelbimo ir apdovanojimų ceremonijoje. 2010 m. lapkričio 6 d., šeštadienį, Šv.Kotrynos bažnyčioje choras „Bel Canto“ surengs solinį metų ir debiutinio kompaktinio disko pristatymo koncertą „Vakaras su Bel Canto“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius