-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Moksleivių dainų šventės rengėjai prašo prezidentės ir Seimo netaupyti šventės sąskaita

Moksleivių dainų šventės rengėjai kreipėsi į parlamentarus ir prezidentę Dalią Grybauskaitę prašydami, kad 2012-aisiais nebūtų taupoma atsisakant šios šventės.
Šventės akimirka
Dainų šventės akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Tuo metu švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius sako, kad jei kitąmet šventei nebus skiriama 8 mln. litų, tokiu atveju nereikės 4 proc. mažinti mokinio krepšelio, susijusio su mokytojų atlyginimais.

„Kreipėmės ir į Seimą, ir į Prezidentūrą, kad jie svarstytų ir vis dėlto rastų kitą sprendimo kelią, galbūt naikinant kitas programas arba ne taip svarbias Švietimo ir mokslo ministerijoje, nes tai yra truputėlį nenormali padėtis“, – BNS sakė berniukų ir jaunuolių choro „Ąžuoliukas“ meno vadovas Vytautas Miškinis.

„Yra surašytas raštas visų organizatorių dainų šventės, tarp jų – ir mano, kaip Chorų sąjungos prezidento parašas, kad patektų šis nuogąstavimas į Švietimo ir mokslo komitetą prieš priimant biudžetą, ir kad apie tai žinotų prezidentė, kadangi ji yra tiesioginė Dainų šventės globėja“, – teigė jis.

V.Miškinio nuomone, sprendimas atšaukti Moksleivių dainų šventę prieštarauja Dainų švenčių įstatymui.

„Ministras vienašališkai aukoja tam tikras programas, tarp jų – ir Moksleivių dainų šventę. Tame aš įžiūriu prieštaravimą įstatymui, kadangi įstatymas kaip tik reglamentuoja, kad tas tęstinumas būtų ir periodiškumas būtų nenutraukiamas“, – kalbėjo „Ąžuoliuko“ meno vadovas.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) vadovas G.Steponavičius savo ruožtu teigia, jog Moksleivių dainų šventės siūloma atsisakyti siekiant, kad nenukentėtų pedagogų algos.

„Kai nuspręsta mažinti viešąsias išlaidas 4 proc., mes, ŠMM, savo asignavimų programų ribose apsisprendėme atsisakyti dalies programų, kad apsaugotume jautriausias kitas švietimo sritis, kad ne 4 proc., o 1,5 proc. būtų braukiamos tik mokinio krepšelio lėšos, kas susiję su mokytojų atlyginimais, ne 4 proc., o 3 proc. – universitetų ir institutų biudžetai“, – BNS sakė jis.

Pasak ministro, kitąmet planuota Moksleivių dainų šventė galėtų būti atidėta iki 2013-ųjų.

„Vadovaujuosi nuostata, kad tikrai galima atidėti metams ar vėliau, kas ne sykį yra buvę su moksleivių dainų šventėmis, todėl 8 mln. litų, planuotų Moksleivių dainų šventei, planuojama atsisakyti. Tikiuosi, kad su Dainų švente susiję meno kolektyvai ir visa bendruomenė tai supras“, – kalbėjo G.Steponavičius.

2012 metų Lietuvos mokinių dainų šventę, pavadintą „Mūsų vardas – Lietuva“, planuota surengti 2012-ųjų liepos 6-8 dienomis. Šventės dalyvių skaičius, kaip skelbė ŠMM, viršytų 20 tūkstančių.

Lietuvos moksleivių dainų šventės pagal įstatymą turėtų būti organizuojamos kas ketverius metus. Jos atskirai nuo Lietuvos dainų švenčių rengiamos nuo 1964 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius