Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Momentai iš pavojaus persmelktų erdvių

Antradienį Kauno fotografijos galerijoje bus pristatyta fotografo, kino režisieriaus, operatoriaus ir aistringo keliautojo Juozo Kazlausko fotografijų paroda bei fotomenininko vardo paramos ir labdaros fondo iniciatyva išleistas, autoriaus 70-mečiui pažymėti skirtas, fotografijų albumas „Juozas Kazlauskas. Fotografija“.
Traukinys
Traukinys / J.Kazlausko nuotr.

Menotyrininkės Agnės Narušytės teigimu, J.Kazlauskas Lietuvos kultūroje paliko nemažą pėdsaką tiek kaip fotografas, tiek kaip kino kūrėjas. Keliaudamas menininkas daug fotografavo ir filmavo Lietuvai ir lietuviams svarbių vietų. Nuotraukos sugulė į ciklus „Šiaurės keliais“ (1975), „Lietuva tremtyje“, „Čečėnija“, „Černobylis“, „Lietuva nuo 1988 metų“, „Kaimas kryžkelėje“. Šie darbai kartu su dienoraščių ištraukomis pateikiami fotografijų albume „Juozas Kazlauskas. Fotografija“. Jo pristatymo vakare taip pat bus galima išvysti dokumentinių filmų apie J.Kazlauską kadrus.

„J.Kazlauskas netelpa į Lietuvos fotografijos mokyklos kontekstą. Tiesa, jį galima priskirti jo kartai, artimai humanistinės fotografijos tradicijai. Jo objektas yra žmogus bei jo pasaulis, kuriam atverti reikia taiklios fotografo akies. Stiliaus požiūriu J.Kazlauskas taip pat niekuo neišsiskiria: jo ekspresyvi kalba kreipiasi į suvokėjo jausmus. Bet kartu jis ir svetimas mokyklai, kuri dažniausiai išsiteko Lietuvoje, jos saugiose kaimo ir miesto erdvėse. Pagrindinė J.Kazlausko fotografijos erdvė sovietmečiu – Šiaurės jūros, kur jis pirmiausia pateko tarnaudamas kariuomenėje. Paskui – Sibiras, Čečėnija, Černobylis, o Lietuva pasirodo tik tada, kai šalį sukrečia istoriniai įvykiai“, – apie J.Kazlausko kūrybą sakė A.Narušytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius