Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monospektaklis-opera „Izadora“ sugrįžta į Menų spaustuvę

Spalio 2 dieną į Menų spaustuvės Kišeninę salę sugrįžta monospektaklis-opera „Izadora“. Monospektaklio-operos kūrybinė grupė – tai jaunųjų menininkų kolektyvo „Operomanija“ nariai: libreto autorius – Dainius Gintalas, kompozitorius – Jonas Sakalauskas, režisierius – Agnius Jankevičius, choreografė – Agnija Šeiko, scenografė – Daiva Samajauskaitė. Izadoros vaidmenį operoje kuria šių metų televizijos laidos „Triumfo arka“ dalyvė Agnė Sabulytė. Tad iš televizoriaus ekranų daugeliui jau pažįstama dainininkė kviečia žiūrovus susitikti ir teatro salėje.
Monospektaklis-opera „Izadora“
Monospektaklis-opera „Izadora“ / Organizatorių nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje pirmą kartą pristatytas spektaklis jau sulaukė palankaus publikos ir meno profesionalų įvertinimo bei yra apdovanotas „Auksiniu scenos kryžiumi“ kaip geriausias 2008-ųjų metų teatro debiutas. Pirmą kartą bendram kūriniui susibūrusią kūrybinę grupę įkvėpė modernaus šokio pradininkės Isadoros Duncan gyvenimas. Tačiau spektaklyje pasakojama toli gražu ne legendinės šokėjos, o ja fanatiškai susižavėjusios ir galų gale su ja susitapatinusios moters istorija, kurią perteikia mecosoprano Agnės Sabulytės kuriamas personažas.

Monospektaklio-operos veiksmas rutuliojasi psichiatrijos klinikos izoliatoriuje, į kurį neseniai pakliuvo jauna moteris, samprotaujanti apie neapykantą baletui ir meilę kabrioletams. Gana greitai išaiškėja esminė aplinkybė: į jos rankas dar paauglystėje patekusi Isadoros Duncan knyga „Mano gyvenimas“ – tai jos gyvenimo knyga, kuria ji beatodairiškai vadovaujasi. Moteriai pasakojant savo istoriją, pamažu išryškėja, kad savosios tapatybės netektis ir iškreiptos sąmonės diktatas ją pastūmėjo padaryti baisų nusikaltimą.

Spalio 8 dieną „Izadora“ bus pristatyta ir „Menų spaustuvėje“ rengiamame viename didžiausių ir seniausių Europoje scenos menų tinklo IETM („Informal European Theatre Meeting“) susitikime, į kurį susipažinti su Lietuvos teatro gyvenimu atvyks daugiau nei 400 scenos menų profesionalų bei prodiuserių iš viso pasaulio.

Monospektaklis-opera „Izadora“ įtrauktas į naujojo „Menų spaustuvės“ sezono repertuarą, tad nespėjusieji įsigyti bilietų į spalio 2 dienos spektaklį, „Izadorą“ taip pat galės pamatyti lapkričio 3 ir gruodžio 5 dienomis. Bilietus į renginį platina TIKETA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius