Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Motinystės virusas teatrą paliko be daugybės balerinų

Penktadienį, rugsėjo 25 dieną, opera „Traviata“ naują sezoną pradės Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT), žadantis laikytis anksčiau paskelbto kūrybos plano. Išbandymas teko teatro baleto skyriui, kuris dėl masiškai motinystės atostogų išėjusių balerinų neteko 17 šokėjų – tačiau, anot baleto meno vadovės Tatjanos Sedunovos, tai žiūrovams leis išvysti debiutų ir užsienio svečių.
Balerinų puantai
Balerinų puantai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šį sezoną bandysime parodyti tiek pat operų ir baletų kaip pernai. Manome, kad pajėgsime įvykdyti tą kūrybos planą, kuris buvo paskelbtas, – tikino LNOBT vadovas Gintautas Kėvišas. – Lapkričio 20 dieną žiūrovai sulauks pirmosios premjeros – operos „Karmen“, vasario 5 dieną parodysime antrąją premjerą – „Figaro vedybos“. Kovo 20 dieną bandysime grąžinti tai, ką pamiršdavome, – mūsų užsakytą nacionalinę operą vaikams „Bruknelė“. O paskutinė šio sezono premjera baletas „Ofelija“ vyks gegužės 27 dieną.“

Šiais metais smarkiai sumažėjo baleto trupė – netekome 17 žmonių, nes visi nusprendė staigiai gimdyti. Matyt, dėl palankaus motinoms įstatymo...Naujajame sezone žiūrovai paskutinį kartą išvys operą „Don Žuanas“, o po pertraukos žada grįžti „Madam Buterfly“. Dėl lėšų taupymo trys spektakliai kuriam laikui suspenduoti.

LNOBT simfoninis orkestras savo darbą jau pradėjo – praėjusį savaitgalį jis grojo Maskvos Didžiojo teatro rodytame „Korsare“, dabar jau repetuoja „Traviatą“.

„Su dideliu nekantrumu laukiame „Karmen“ spektaklio pastatymo ir režisieriaus atvykimo į darbus su solistais. Tai turėtų būti spalvingas spektaklis, jau seniai lauktas. Manau, kad Lietuvos publika yra ištroškusi šio muzikos šedevro mūsų teatre“, – nuomone dalijosi LNOBT muzikos vadovas Robertas Šervenikas.

Neišgalėdamas pasikviesti ryškių užsienio operos žvaigždžių, teatras sulauks ne mažiau garsių Lietuvos solistų pasirodymų. Scenoje dainuos reti svečiai Vaidas Vyšniauskas, Ieva Prudnikovaitė, Edgaras Montvidas, Edmundas Seilius ir kiti.

„Šiais metais smarkiai sumažėjo baleto trupė – netekome 17 žmonių, nes visi nusprendė staigiai gimdyti. Matyt, dėl palankaus motinoms įstatymo, – šypsodamasi svarstė T.Sedunova. – Šokėjų sumažėjo, o repertuaras liko tas pats. Todėl turėsime gerai padirbėti – baleto mėgėjai ir kritikai galės pamatyti naujų veidų.“

Lapkritį į svečius turėtų atvykti naujosios baleto žvaigždės iš Rusijos – Natalija Osipova ir Ivanas Vasiljevas. Juos Lietuvos žiūrovai galėjo pamatyti „Korsare“.

„Bendra situacija finansinių sunkumų akivaizdoje yra stabili ir didelių grėsmių nėra. Šiandien jau galime konstatuoti, kad ypatingų pokyčių bilietų pardavimuose nematome – jų kainos šiemet nekelsime, nes būtent pinigai, surinkti už bilietus, tampa vienu svarbiausių mūsų finansavimo šaltinių“, – aiškino G.Kėvišas.

Naujojo sezono repertuarą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius