Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja Domanto Razausko programa: „Tai vienas ypatingiausių gyvenimo koncertų“

Žanrine įvairove stebinantis, tarp tradicijos ir eksperimento balansuojantis Domantas Razauskas Kristupo vasaros festivalyje pasirodys su savo nauja, intriguojančia programa „REGIS. TAI. TU.“. Jo atliekamą muziką ir tekstų eiles dažnai sunku sutalpinti į rėmus – stilių gausa varijuoja nuo regio, bliuzo, džiazo iki avangardo ar folko.
Domantas Razauskas
Domantas Razauskas / Projekto partnerio nuotr.

Rugpjūčio 7 d. Vilniaus mokytojų namų kieme D. Razauskas koncertuos su dažnai drauge matomais bendražygiais: multiinstrumentalistu Sauliumi Petreikiu, saksofonistu Donatu Petreikiu. Prie jų prisijungs „Karališkasis džiaugsmo arkestras“, svečiuosis „G&G Sindikatas“, „Baltasis Kiras“, Gintas Gascevičius iš „Bix“, paslaptingasis „Dj Bosas“. Ši ryški kompanija ruošia užkalbėjimų, laukinių improvizacijų, regio, bliuzo ir alternatyvaus hip-hopo kūrinių programą „REGIS. TAI. TU“.

D.Razauskas pasakojo, jog koncerte skambės ir visiškai nauji, ir čia pat, scenoje, gimę kūriniai. O net ir tokios puikiai žinomos dainos kaip „Šambala ragga“, „Vėjas per tavo kelius“, „Raganų kraujo“, įgaus naują skambesį. Tuo pasirūpino D. Petreikis, paruošęs specialias aranžuotes. Apie artėjantį renginį kalbamės su jo sumanytoju D. Razausku.

– Kaip atsirado šio koncerto idėja?

– Jau labai seniai su Sauliumi Petreikiu ir grupe grojame panašią programą, kurią sudaro regio šėlsmas ir įvairūs užkalbėjimai. Kadaise ją net grojome didžiausioje Peterburgo aikštėje, kartu su roko grupe „Mašina Vremeni“ ir trimitininku Arturo Sandovaliu. Vėliau keitėsi sudėtys, grupės, žmonės, programos, vos vienas kitas regis išlįsdavo tarp bliuzo ir baladžių. Bet jau keletą metų man galvoje ir širdyje kažkas kalbėjo, jog reikia atgaivinti, reikia prikelti, reikia.... Juoba, kad naujų kūrinių gimė. Kai Kristupo festivalis pasiūlė daryti koncertą su pučiamųjų kvintetu, man klausimų nebeliko. Tai – ženklas!

Šis renginys – vienas ypatingiausių gyvenimo koncertų, kuriame nebus surežisuotų dalykų – viskas bus gyva ir natūralu.

– Viename interviu esate sakęs, kad muzikos klausymas yra menas. Kaip patartumėte žiūrovams jūsų koncertuose klausytis atliekamų kūrinių?

– Be išankstinių nusistatymų ir su vasarišku džiaugsmu. Tai koncertas džiaugsmui, šokiui, visiškai nesvarbu, kokio jūs amžiaus.

Projekto partnerio nuotr./Domantas Razauskas
Projekto partnerio nuotr./Domantas Razauskas

– Ar jaučiate skirtumą, kai grojate mažai ir didelei auditorijai?

– Kiekvieno miesto, kiekvienos vietos, kiekvienos dienos auditorija yra kitokia. Savo žavesio turi ir jaukūs akustiniai, ir šėlsmo pilni klubiniai, ir dideli koncertai. Mano priėjimas visada toks pats – atiduoti viską, išgyvenant kiekvieną dainą lyg naują.

– Ar turite kokių nors ritualų prieš koncertą?

– Turime. Jie nesusiję su kryžiais, magiškais ratais, prietarais. Visi jie skirti pamiršti, išvaryti viską, kas nervina, erzina, trikdo, trukdo ir be išankstinių nuostatų, švaria galva lipti ant scenos, atsiduodant tam, kas ten nutinka.

– Kokios muzikos asmenybės, atlikėjai Jus įkvepia?

– Muzika – mano kasdienybė. Tad asmenybių, kurios įkvepia yra dešimtys, šimtai, nežinočiau net nuo kurio amžiaus pradėti vardinti... Beje, visi, kurie bus su manimi scenoje rugpjūčio 7 d. Vilniaus mokytojų namuose, visi jie mane įkvepia. Ir kartais verčia iškvėpti.

– Kaip pailsite nuo muzikos, koncertų, kūrybos?

– Blogas koncertas, muzika, kūryba, jei nuo jos reikia ilsėtis. Man po koncerto norisi dar. Ir dar, ir dar, ir dar ir taip, kol Žemė sukasi.

– Kokia muzika šiuo metu skamba Jūsų namuose ar automobilyje?

– Esu vienas tų retų keistuolių, kurie nevairuoja. Kokia muzika skamba mano dviratyje? Pati įvairiausia, pačių įvairiausių laikų. Aš niekaip nerandu blogo žanro, kuris man nebūtų įdomus.

Naujos Domanto Razausko programos „REGIS. TAI. TU“ premjera įvyks rugpjūčio 7 d. Vilniaus mokytojų namų kieme. Atlikėjai: Domantas Razauskas ir grupė, Saulius ir Donatas Petreikiai, „Karališkasis džiaugsmo arkestras“. Koncerto svečiai: „G&G Sindikatas“, „Baltasis Kiras“, Gintas Gascevičius („Bix“), Dj Bosas.

Festivalį iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius