Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja Šiaulių mada – renginių „naktys“

Šiauliuose populiarėja naktys. Tai yra, naktį vykstantys renginiai arba bent pavadinimas „naktis“. Prieš porą metų užteko ir tarptautinės muziejų nakties ir miesto kultūros įstaigų surengtos vienos kitos nakties. Tačiau po pernai rugpjūčio ir rugsėjo sandūroje įvykusių itin įspūdingų „Šiaulių naktų“, kurias organizavo miesto menininkai-visuomenininkai, naktys tapo itin madingos.
Gintas Gascevičius
Gintas Gascevičius / Vadimo SIMUTKINO nuotr.
Temos: 2 Mada Šiauliai

Ką tik V tarptautinio folkloro konkurso-festivalio „Saulės žiedas“ metu linksmai atšvęsta „Saulės naktis“, todėl festivalio organizatoriai kaip ir pažadėjo tokias naktis rengti kartą per mėnesį. Menininkai-visuomenininkai vėl svarsto, kokios bus „Šiaulių naktys“, o miesto koncertinė įstaiga „Saulė“ spalį jau suplanavo „Džiazo naktis“. 

Du „Džiazo naktų“ koncertai

Koncertinės įstaigos „Saulė“ vadovo pavaduotojas koncertinei veiklai Stasys Trijonis informuoja, kad „Džiazo naktys“ bus spalio 18-ąją ir 19-ąją vakarais Vitražų salėje. Tiesa, vyks koncertai ne naktimis, o tik iki kokios pirmos, antros valandos.

„O „naktimis“ šiuos koncertus pavadinome todėl, kad dabar jos labai populiarios, - prisipažįsta S. Trijonis. - Koncertuoti tose „Džiazo naktyse“ kviečiame iš Olandijos, Vokietijos, Estijos, Latvijos bigbendus iš su Šiauliais bendradarbiaujančių miestų, nes šis tarptautinis renginys skirtas Šiaulių 777-mečiui. Žinoma, gros ir Šiaulių bigbendas.“ 

„Džiazo naktims“ miesto savivaldybė jau skyrė 6,1 tūkstančio litų iš kultūros rezervo fondo. Tų pinigų, pasak S. Trijonio, užteks atvykėlius apnakvindinti ir pamaitinti, nes užsienio kolektyvai, su kuriais koncertinės įstaigos „Saulė“ kolektyvai  seniai bendradarbiauja, geranoriškai sutiko atvykti savomis lėšomis. 

Idėją surengti „Džiazo naktis“ koncertinės įstaigos vadovo pavaduotojas pavadino ir nauja, ir nenauja, nes jau kelerius metus įstaigoje vyksta  koncertų ciklai „Džiazo vitražai“. 

Neplaniniams renginiams – iš rezervo 

Paklausta, ar ne per mažai pinigų skirta surengti „Džiazo naktimis“, o gal kaip tik šios neplaninės „naktys“ padarė skriaudą kitiems – planiniams miesto kultūriniams renginiams, Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėja Patricija Poderytė atsakė, kad pagal Tarybos sprendimą yra rezervo lėšų, kurios skiriamos neplanuotiems kultūros renginiams.

„Kultūros taryba buvo nutarusi 37,2 tūkst. litų rezervo lėšų padalyti į dvi lygias dalis – kiekvienam pusmečiui. Dabar iš rezervo (su „Džiazo naktimis“) išnaudota 24,3 tūkstančio litų, - paaiškino P. Poderytė. - Iš rezervo neplaninių priemonių organizatoriai gali gauti finansavimą: pirma, jei  projektas yra reprezentuojantis miestą, antra, jei tai draugaujančių miestų renginys („Džiazo naktys“ - kaip tik tokios), trečia, jei gauna Kultūros ministerijos lėšų, tada iki 20 proc. jų finansuojama iš rezervo fondo.“

Pati Kultūros skyriaus vedėja teigė nesanti sužavėta „naktų“ mados, nors mananti, kad „Šiaulių naktys“ buvo ir gerai organizuotos, ir joms buvo pasirinktas tinkamas laikas, ir to renginio sumanymas buvo labai geras. Todėl P. Poderytė teigia esanti labai patenkinta, kad „Šiaulių naktims“ šiemet skirtas finansavimas. 

„O kiti renginiai - „Bulvaro vasaros mozaikos“, Vandens šventės, „Šiaulių Monmartro respublikos“ ir kt., kurie vyks iki „Šiaulių dienų“, manyčiau, nėra nuskriausti, kaip ir nėra nuskriausti miestiečiai, nes šią vasarą dar turi nemažai galimybių ir pajudėti, ir geros muzikos paklausyti“, - sako Kultūros skyriaus vedėja.

„Šiaulių naktys“ – bus!

Vienas iš „Šiaulių naktų“ organizatorių muzikantas Gintautas Gascevičius apie naują Šiaulių madą kalba linksmai: „Niekas negali privatizuoti tokio gamtos reiškinio, kaip naktis. Tai, kad žmonės naktį išdrįsta pavakaroti, panaktinėti, yra gerai. Miestas turi būti gyvas visą parą, jei tai miestas. O jei, žinoma, tai miestelis ar kaimelis – tiek to: tenka su saule gyventi, jai nusileidus eiti miegoti arba spaudinėti televizoriaus pultelį.“ 

Kartu G. Gascevičius užtikrino, kad šiemet „Šiaulių naktys“ bus tuo pačiu metu: iš rugpjūčio 30 į 31-ąją, iš 31-osios į rugsėjo 1-ąją. O ir Savivaldybė tam išskyrė pinigų – tiesa, nedidelę sumą, užteks tik vienai scenai sutvarkyti. Be to, „Šiaulių naktys“ bus dar solidesnės ir įvairesnės, nes  susijungė su tarptautiniu džiazo festivaliu – atvažiuoja muzikantai iš Norvegijos, Čekijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius