Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujieji kavos ruošimo čempionai įkvėpė Nomedą Marčėnaitę pasipuošti tatuiruote

Visą savaitgalį PLC „Panorama“ vyko „Kavos Kultūros dienos“, sutraukusios rekordinį skaičių žiūrovų bei dalyvių. Renginio metu buvo paruošta ir išdalyta daugiau negu 6000 kavos puodelių!
keramikė Nomeda Marčėnaitė.
keramikė Nomeda Marčėnaitė.

Šventėje  lankėsi, įvairias kavas ragavo ir savo skonio receptorius bandė gero skonio vertintojai kulinarijos knygų ir laidų autorė Beata Nicholson, restorano šefas Liutauras Čeprackas, dainininkė Neda Malūnavičiūtė ir, jau galinti save tituluoti kavos pasaulio eksperte, keramikė Nomeda Marčėnaitė. Garsi menininkė negalėjo atsistebėti „Kavos kultūros dienose“ dalyvavusių baristų stilingumu. Nomeda pasižadėjo ne tik prisidėti prie kitąmet vyksiančių „Kavos Kultūros dienų įvaizdžio“, bet ir pasipuošti tatuiruote, kurios yra tapusios išskirtine baristų žyme. 

Pagrindinėje kavos ruošimo rungtyje antrus metus iš eilės triumfavo Londone gyvenanti ir dirbanti Vaiva Maškovaitė, teisėjams pateikusi išskirtinio skonio espresso, cappuccino bei savo sukurtą autorinį kavos gėrimą. Ji važiuos atstovauti Lietuvai į Pasaulio kavos ruošimo čempionatą, vyksiantį Sietle, JAV.  Nors pasirodymo metu labai svarbus žiūrovų palaikymas, Vaiva teigia, jog pergalę jai lėmė techniniai teisėjų vertinimai ir išskirtinė kavos skonio kokybė.  

Kavos ragavimo rungtyje labai nedaug trūko iki sensacijos. Latvijos barista Vilmārs Vjakse finale tik po labai įtemptos kovos nusileido lietuviui Arnui Urbanavičiui, ir iš rankų išleido galimybę atstovauti Lietuvai pasaulio kavos ragavimo čempionate Švedijoje. Arnas antrą kartą įrodė esąs geriausias kavos skonių žinovas Lietuvoje.

„Kavos Kultūros dienos“.
„Kavos Kultūros dienos“.

Piešimo pieno puta čempionate gražiausius ir sudėtingiausius darbus pateikė vilnietė Eleonora Černiauskaitė, keliausianti į Švedijoje vyksiantį Pasaulio piešimo pieno puta čempionatą. 

Jau tradicija tampančio Kavos deserto konkursą laimėjo Povilas Giunteris, atstovaujantis restoranui „Pirmas dublis"! Povilas pateikė įspūdingą, harmoningą, jogurtinių ledų, karamelės ir riešutų derinį, padengtą balto šokolado sniegu.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius