Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Naujojo cirko savaitgalis‘12“ Vilniuje pristatys šiuolaikinio cirko įvairovę

Septintąjį kartą sostinėje rengiamas tarptautinis festivalis „Naujojo cirko savaitgalis‘12“ šiemet pristato penkis požiūrius į tai, kas yra šiuolaikinis cirkas. Penki spektakliai, sukurti Kroatijos, Prancūzijos, Švedijos ir Lietuvos trupių, parodys, kad čia gali būti niūrumo ir giedros, pasąmonės užkaborių ir humoro, vizualumo ir muzikalumo, erdvės ir intymumo. Žongliravimo, plastinės akrobatikos, derinių su gatvės šokiu, vizualiaisiais menais, lėlių teatru. Naujasis cirkas gali būti visoks, tik ne lėkštas reginys be meninių ambicijų.
Mažasis cirkas
Mažasis cirkas / „Naujojo cirko savaitgalio‘12“ organizatorių nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad rugsėjo 6-8 dienomis Vilniaus Menų spaustuvės rengiamas festivalis šiemet tęs žiūrovų pažintį su šia dinamiškiausiai besivystančia, naujausia scenos menų šaka, naudojančia tradicinę cirko abėcėlę tam, kad kalbėtų šiuolaikiniam žmogui aktualius dalykus.

Kaip ir ankstesniais metais, „Naujojo cirko savaitgalį“ praturtins edukacinė programa, kuri padės pirmus žingsnius žengiančiai Lietuvos šiuolaikinio cirko bendruomenei atrasti savo tapatybę, tobulinti meistriškumą ir gauti informacijos apie tolimesnio tobulinimosi galimybes. Jau tradiciškai būtent šios bendruomenės programa pradės festivalį, bus taip pat pristatytas ir antrojo Lietuvos šiuolaikinio cirko trupės „Antigravitacija“ spektaklio „Nėra laiko“ eskizas.

Pirmąjį kartą festivalyje matysime Kroatijos šiuolaikinio cirko menininkus. Jauna trupė „Room 100“ Lietuvos publikai pristatys savo pirmąjį spektaklį C8H11NO2, už kurį pelnė aukščiausius „Jeunes Talents Cirque Europe 2009-2010“ (jaunus naujojo cirko artistus proteguojančio tinklo) apdovanojimus. Pavadinimui pasirinkę cheminės medžiagos dopamino formulę, šio pastatymo autoriai ryžosi kalbėti apie tai, kas yra skaudu ir sunkiai suvokiama – psichinės ligos kamuojamo žmogaus pasaulį.

Švedų trupė „Poetry in Motion“ Menų spaustuvės kieme parodys žongliravimo ir gatvės šokio spektaklį „Kamuolinis hausas“ (pavadinime – aliuzija į žongliravimo kamuoliukus, pramoginius šokius ir hauso muzikos ir šokio stilių). Autoriai aiškinasi gatvės šokio ir žongliravimo galimybes „veikti“ bendrai,  kaip šios atskiros meno formos keičiasi, įgauna naują kokybę viename kūrinyje.

Prancūzų kompozitorius, muzikantas, režisierius Laurentas Bigot į festivalį „Naujojo cirko savaitgalis‘12“ atveš savo pastatymą „Mažasis cirkas“. Akustinių objektų spektaklis vyksta itin kamerinėje erdvėje. Šis cirkas yra tarp objektų teatro ir muzikinės dėžutės, jo konstrukcija iš medžio, plastiko, siūlų, spyruoklyčių, popierinių figūrų ir mikrofonų galėtų tilpti ant stalo.

Tuo tarpu prancūzų trupės „Compagnie DeFracto“ spektakliui „Uždaros grandinės“ erdvės (ypač aukščio) reikia daugiau. Originalią žongliravimo techniką ištobulinęs duetas savo spektaklyje kalba apie simbiotinius dviejų asmenybių santykius.

Bilietus į „Naujojo Cirko savaitgalio‘12” spektaklius galite įsigyti „Tiketos“ kasose ir internetu tiketa.lt. Galite įsigyti ir abonementą į visus festivalio vaidinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius