Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neries krantinėje – ugnies ir muzikos misterija

Šeštadienį 19–21 val. Neries krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto Vilniaus etninės kultūros centras rengia Rudens lygiadieniui bei „Gedimino šventei“ skirtą ugnies ir muzikos misteriją „Lopšinės Vilniui“, kurios metu Vilniaus miesto moksleiviai ir studentai Neries krantinėje iš žvakių „išaus“ dailininkės Julijos Ikamaitės sukomponuotą šimtaraštę juostą.
Neries krantinėje – ugnies ir muzikos misterija.
Neries krantinėje – ugnies ir muzikos misterija. / Organizatorių nuotr.

Tautinė juosta misterijai pasirinkta neatsitiktinai – lietuvių liaudies kostiume ji turi ypatingą prasmę. Tai – labai šventas, netgi magiškas atributas. Buvo tikima, kad ji gali apsaugoti nuo blogio ir simbolizuoja Jungtį, Meilę, Ryšį, Vienybę, o taip pat ir kosmoso harmoniją, teigiama išplatintame pranešime.

Be to, renginio metu Nerimi atplauks septynios šviečiančios skulptorių Mindaugo Aliuko, Daumanto Kučo, Aušros Jasiukevičiūtės, Vytenio Buroko ir Audriaus Macijausko  bei  Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos moksleivių sukurtos skulptūros, su ugnimi šoks Vilniaus fakyrų klubo „Ugnies ženklai“ nariai. Renginio muzikinę kompoziciją  kurs Gediminas Žilys ir Andrius Rugys.

Renginio rėmėjai: Vilniaus miesto savivaldybė, Kultūros rėmimo fondas. Renginio partneris – Regioninės kultūros centras. Rengėjas – Vilniaus etninės kultūros centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius