Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nešyklės: senosios tradicijos ir šiandienos praktikos

Lapkričio 5 d. 16 val. Klaipėdos etnokultūros centre vyks pokalbių popietė tema „Nešyklės: senosios tradicijos ir šiandienos praktikos“. Renginio viešnios – folkroko grupės „Atalyja“ vokalistė, etnologė Audronė Daraškevičienė ir Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro besilaukiančiųjų mokyklėlės lektorė Rima Kurtinaitienė.
Nešyklės tapo labai populiarios.
Nešyklės tapo labai populiarios. / Etnokultūros centro nuotr.

Lietuvoje vis labiau populiarėja nešyklės. Jos plinta kartu su vaikų nešiojimo filosofija, kurios šalininkai teigia, kad kūdikiui yra būtinas fizinis kontaktas su jį globojančiu žmogumi, o pirmaisiais gyvenimo metais dažniau ir ilgiau nešiojami kūdikiai auga ramesni, labiau pasitikintys savimi, savarankiškesni. 

Kiek ir kaip buvo nešiojami kūdikiai lietuviškojoje tradicijoje? Kodėl gatvėje sutiktos bobutės nešyklėmis pasipuošusias jaunas mamas dažnai palydi pasipiktinimo kupinomis pastabomis? Į šiuos klausimus bandysime atsakyti kartu su etnologe A.Daraškevičiene, tyrinėjančia lietuviškąją kūdikių priežiūros kultūrą. 

Antroji vakaro dalis – praktinė. Intensyvaus kūdikių nešiojimo filosofijos šalininkė, viena iš Prieraišiosios tėvystės centro Vilniuje įkūrėjų, Vilniaus arkivyskupijos šeimos centro besilaukiančiųjų mokyklėlės lektorė R.Kurtinaitienė mokins, kaip išsirinkti tinkamą nešyklę vieno ar kito amžiaus vaikeliui, kaip ją greitai ir patogiai užsirišti. Bus galima išbandyti įvairių tipų nešykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius