Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Netradicinius Sauliaus Petreikio įrašus vainikuos koncertas su Šv. Kristoforo orkestru

Vasaros pabaigoje žinomas multiinstrumentininkas Saulius Petreikis, kartu su garsiais džiazo muzikantais publikai parodė du naujus vaizdo klipus „Malda“ ir „Baltimore Salute“, o tik sugrįžus iš koncertinio turo Kinijoje pristatomas ir dar vienas ypač netradiciškai įrašytas klipas „Duende“.
Saulius Petreikis
Saulius Petreikis / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Pirmą kartą muzika buvo įrašinėjama smėlynuose, paplūdimiuose realiu laiku, naudojant specialią techniką, leidžiant natūraliems gamtos garsams tapti kūrinių dalimi – prie ir taip netradicinių Sauliaus instrumentų, Arkadijaus Gotesmano būgnų, vieno geriausių lenkų kontrabosininkų Mariuszo Praszniewskio stygų, Vytauto Mikeliūno smuiko ir Donato Petreikio gitaros ir pučiamųjų prisijungia Neringos vėjas, smėlis, Liepojos uolos ir jūra.

„Mes norėjome perteikti koncertinę dvasią, tačiau nesustingdytą, nenulaižytą ir neuždarytą į įrašų studiją, o visiškai laisvą ir gaivališką. Jokių antrų dublių, jokių pataisymų. Po pavykusių įrašų Neringoje, su visa muzikantų ir technikų grupe išvykome ieškoti kažko išties ypatingo, kvėpuojančio ir tai radome paplūdimyje netoli Liepojos, Latvijoje“, – atskleidžia Saulius, pridurdamas, kad įrašus lydėjo keisti nuotykiai.

VIDEO: Saulius Petreikis - Duende

„Viskas buvo kaip užburta. Pasiruošimas truko kelias valandas ir kai pagaliau prasidėjo įrašas, aš susijaudinęs ir pagautas spontaniškumo įkritau į šaltą jūrą... vidury atliekamo kūrinio. Visa tai žiūrovai galės pamatyti, tai užfiksuota!

Po to sekė tiek keistų nutikimų: filmavimo metu sugedo operatoriaus Vytauto Adomaičio kamera, Arkadijaus mašina užklimpo smėlyje, mano automobilis mistiniu būdu užsiblokavo... Maniau, kad ir įrašai tikriausiai nepavyko, o laiką sugaišome veltui... Tačiau kai po pusės tūkstančio kilometrų namuose pagaliau pamatėme, ką padarėme, likome apstulbę!“ – pasakoja įvairiausių tautų instrumentais grojantis improvizatorius.

Asmeninio archyvo nuotr./Saulius Petreikis
Asmeninio archyvo nuotr./Saulius Petreikis

Rezultatas – nauji įspūdingi ir nesuvaidinti vaizdo klipai „Malda“, „Baltimore Salute“ ir „Duende“, kuriuos kiekvienas norintis gali susirasti „Youtube“ platformoje. Klipų naujas S.Petreikio kolektyvas pažada ir daugiau, o visus, norinčius išgirsti šią netradicinę programą, kviečia į specialų koncertą Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, kur jau gruodžio 21 d. pasirodys su legendiniu Šv. Kristoforo orkestru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius