Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neverta likti namuose: įvairiose šalies vietose – gausybė renginių

Rudeniškiems orams šylant ir šviečiant saulei sėdėti namuose – ne valia. Įvairiose šalies vietovėse šį savaitgalį žmonės kviečiami į rudens gėrybių parodas, sportuoti bei išmokti pažinti grybus. Tinklalapis LRT.lt pateikia šeštadienio bei sekmadienio renginių mozaiką. Kur dalyvauti nuspręsite jūs?
Rudenį daržovės naudingiausios
Daržovės / Flickr.com

Šeštadienio renginiai:

Visą savaitgalį sostinėje, Vilniaus gatvėje priešais Mokytojų namus, nuo Dominikonų iki Benediktinų gatvių, vyksta rudens gėrybių paroda-mugė „Sodo kraitė“. Šiemet ji išsiskiria ne tik eksponuojamais, parduodamais augalais ar jų vaisiais, bet ir mažaisiais automobiliais, kuriuos įvairiomis rudeniškomis spalvomis nuspalvins mažieji vilniečiai.

Mokytojų namų kiemelyje parodoje sostinės ikimokyklinių įstaigų auklėtiniai su savo pedagogais paruošė spalvingą parodą iš rudens gėrybių. Tradiciškai „Sodo kraitėje“ galima įsigyti vaismedžių, vaiskrūmių, gėlių daigų, dekoratyvinių ir retų augalų, medaus ir kitų lietuviško kaimo rudens gėrybių.

Savaitgalį panašaus pobūdžio renginių gausu ir Kaune – „Žalgirio“ arenoje vyksta paroda „Rinkis prekę lietuvišką“. Savo naujausią produkciją Lietuvos ir užsienio lankytojams pristatys rekordinis dalyvių skaičius – 116 gamintojų. Šioje parodoje šalies gamintojai pristatys naujausius gaminius, kuriuos sukūrė vis didėjančiam lietuviškos produkcijos vartojimui patenkinti.

Tuo metu Kauno rajone šeštadienį vyksta nemokama miško, medžioklės ir aplinkos paroda „Sprendimų ratas“. Aleksandro Stulginskio universiteto teritorijoje įsikūrusi paroda suskirstyta į kelias teritorijas. Kaip ir kasmet, savo produkciją siūlo sodinukų augintojai, čia galima įsigyti įvairios sunkiosios technikos. Savo ruožtu medžiotojai pristato trofėjus, siūlo patiekalų iš žvėrienos ar žuvienės. Tuo pačiu galima įsigyti įvairių gaminių, drabužių.

Norintys aktyvesnės veiklos savaitgalį kviečiami į Kauno sporto halę, kur vyks sportinių šokių šventė „Rudens taurė – 2013“. Varžybose dalyvaus šių metų klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių suaugusiųjų grupės čempionai. Bus įdomu stebėti jų varžybas su konkurentais iš Rusijos, Estijos, Latvijos, Baltarusijos bei Vengrijos.

Ir tai dar ne visi renginiai, savaitgalį vykstantys Kaune – šeštadienįmiesto centre bus galima išgirsti motociklų gausmą. Baikerių sezono uždarymas startuos 16 val. prie klubo „Combo“ prieplaukos ir keliaus per miesto gatves. Organizatoriai tvirtina, kad kiekvienais metais į uždarymą susirenka daugiau nei 1 tūkst. dalyvių bei žiūrovų.

Penktadienį bei šeštadienį laikinojoje sostinėje, „Žaliakalnio pasaže“ vyks ir tarptautinė kačių paroda. Akis galėsite paganyti į gražiausias kilmingas kates, praplėsti akiratį, susipažinti su kačių veisėjais bei skirtingomis kačių veislėms.Tuo pačiu ir patys, galbūt, nuspręsite įsigyti prieraišų ir meilų augintinį.

Kol Klaipėdoje dar neužbaigta Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumo rekonstrukcija ir lankytojai negali pamatyti delfinų, nuo spalio muziejaus amfiteatre pradedami rengti nemokami Kalifornijos jūrų liūtų pasirodymai. Jie vyksta du kartus per dieną – 12 ir 15 valandomis.

„Jei grybus skirstote į dvi kategorijas: valgomi arba „šungrybiai“ – smarkiai klystate. Keliaukite į pirmąjį Lietuvoje Grybų pažinimo čempionatą ir įsitikinsite, kad mūsų miškuose egzistuoja kur kas didesnė grybų rūšių įvairovė bei sužinoti, kuo kiekviena grybų rūšis yra vertinga miško ekosistemai“, – ragina organizatoriai.

Lietuvos gamtos fondas kviečia pirmąjį spalio šeštadienį atsiplėšti nuo įprastinio penkių valgomų grybų rūšių rinkimo ir susipažinti su daugybe kitų miške augančių grybų rūšių – netinkamų mūsų stalui, tačiau vertingų miško ekosistemai. Grybautojai kviečiami rinktis 9:30, val „ginkluoti“ grybavimo įrankiais (retų rūšių fiksavimui reikalingas fotografuojantis įrenginys), neperšlampama avalyne ir rudenio darganoms tinkamais rūbais. Grybų pažinimo čempionato startas – prie Žingių miško pažintinio tako pagrindinio stendo. Bijantiems paklysti, detali informacija apie kelionę į renginio vietą:

Iš Vilniaus važiuoti Pabradės kryptimi iki prieš pat Pravalo ežerą esančios sankryžos Sužionys – Danilava. Tada sukti kairėn ir važiuoti iki Danilavos. Danilavos kaime yra kelio ženklas į Žingių miško pažintinį taką. Važiuojant tuo keliu prieš pat Asvejos ežerą, kairėje kelio pusėje, ir yra aikštelė su LGF pažintinio tako stendu.

Sekmadienio renginiai:

Prasklaidyti rudenio darganą Kaune bus stengiamasi bėgimu „Bėk už Kauną su Gardėsiu“. Kauno miesto savivaldybė ir VŠĮ „Tarptautinis maratonas“ kauniečius ir miesto svečius kviečia dalyvauti bėgime.

Kauno miesto savivaldybė ir VŠĮ „Tarptautinis maratonas“ sekmadienį, kauniečius ir miesto svečius kviečia dalyvauti organizuojamame bėgime. Šiuo renginiu siekiama užmegzti naują bėgimo tradiciją Kaune ir taip įsilieti į didžiuosius bėgimus organizuojančių Europos sostinių gretas.

Renginio metu bėgimo mėgėjai ir profesionalai galės varžytis trijose rungtyse – 10 km ir 5 km bėgimuose bei 4 x 2,5 km komandinėje estafetėje. Mažieji bėgimo dalyviai jėgas galės išbandyti 1 km distancijoje, o lenktyniauti nenusiteikę smalsuoliai be dalyvio mokesčio bus kviečiami įveikti 5 km FUN RUN atkarpą. Dalyviai kviečiami registruotis internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius