Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norfolko lietuviai Lietuvos tūkstantmečiui padovanojo 1000 trispalvių gervių

Švęsdami Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį, Norfolko grafystės lietuviai sekmadienį, birželio 14 dieną, surengė akciją „1000 gervių“, kurios metu žmonės buvo kviečiami lankstyti iš popieriaus paukščius, o vėliau gyva trispalve grandine apjuosti parką ir simboliškai prisiminti Baltijos kelią.
Norfolko lietuviai Lietuvos tūkstantmečiui padovanojo 1000 trispalvių gervių.
Norfolko lietuviai Lietuvos tūkstantmečiui padovanojo 1000 trispalvių gervių. / Organizatorių nuotr.

Akcija vyko Didžiojo Jarmuto (Great Yarmouth) širdimi vadinamame St. Georges parke, kur pagal origami technologiją iš geltonos, žalios ir raudonos spalvos popieriaus gerves lankstė ne tik Norfolko grafystėje gyvenantys lietuviai, Lietuvos ambasados Londone atstovai, bet ir akcija susidomėję kitų šalių piliečiai: britai, portugalai, latviai, indoneziečiai, brazilai.

Organizatorių nuotr./Norfolko lietuviai Lietuvos tūkstantmečiui padovanojo 1000 trispalvių gervių.
Organizatorių nuotr./Norfolko lietuviai Lietuvos tūkstantmečiui padovanojo 1000 trispalvių gervių.

Popieriniai paukščiai, kurių buvo sukurta visas tūkstantis, buvo pritvirtinti prie specialios juostos. Ją laikydami žmonės, skambant dainai „Bunda jau Baltija“, gyva trispalve grandine apjuosė St. Georges parką ir prisiminė Lietuvai svarbų įvykį – Baltijos kelią.

„Gervės simbolis šiai akcijai pasirinktas neatsitiktinai. Šie paukščiai nuo seno yra laimės, ilgaamžiškumo, gerovės, sėkmės ir budrumo simbolis. Pasak legendos, gervės gyvena 1000 metų... lygiai tiek pat, kiek ir Lietuvos vardas pasaulyje. Akcija „1000 gervių“, siekėme įvairaus amžiaus Norfolko grafystėje gyvenančius lietuvius susivienyti bendrai veiklai ir priminti, kad tik mūsų visų vienybėje slypi stiprybė.

Gervių lankstymas tapo bendra veikla, bendro tikslo siekimas, sujungęs kelių kartų atstovus: vaikus, tėvus, senelius. Juk taip svarbu vėl pajusti vienybės jausmą ir išlikti budriems, tam, kad išliktume kuo esame - lietuviais... Taip pat tai puiki proga parodyti vietinės savivaldos institucijoms ir kitoms bendruomenės, kad esame draugiški, kūrybiški, kupini idėjų. Gervės skrydis simbolizuoja ir nuolatinį progresą, kurio norėjome palinkėti Lietuvai.“ – paklausta apie akcijos prasmę aiškino renginio organizatorė ir idėjos autorė Rosita Juzėnaitė sakė.

Šventėje vyko kūrybiniai užsiėmimai visai šeimai, susirinkusiųjų veidus puošė veidų tapytojos, buvo vaišinama lietuviškais saldumynais. Už aktyvumą ir šaunią akcijos idėją, lietuvių bendruomenę pasveikino Great Yarmouth miesto savivaldybės atstovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius