Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Operos „Figaro vedybos“ premjeroje – marios gėlių ir speciali uždanga

Vasario 5, 6, 7, 9, 10 d. LNOBT kviečia į W. A. Mozarto operos „Figaro vedybos“ premjerą.
Speciali uždanga operai „Figaro vedybos“
Speciali uždanga operai „Figaro vedybos“ / LNOBT nuotr.

Negana beprotiškai painios istorijos, kur niekada negali žinoti, kokia staigmena tavęs laukia jau kitą akimirką, statytojai scenoje taip pat žada įvairiausių netikėtų ir gražių dalykų.

Kvapnius apelsinus nokinantys apelsinmedžiai tam tikslui (Grafo Almavivos sodui papuošti) specialiai susodinti ir teatro floristės Tautvydės bei butaforo Levuko puoselėjami, marios žydinčių gėlių – kaip tikroj Ispanijoj... Net Ispanijos sodų kvapais bent jau parteryje turėtų padvelkti!

Ypatingas dalykas šiame spektaklyje bus Ispanijos užsakymu Italijoje nutapyta speciali uždanga, kokios Lietuvoje dar nėra buvę. Uždanga pagaminta iš medžiagos, Vokietijoje vadinamos gobeleniniu tiuliu, Anglijoje – ryklio dantų marle. Apšviesta iš scenos gilumos, ji tampa permatoma, lengvais šešėliais dengianti scenos vaizdą. Šviečiant į šią uždangą iš žiūrovų pusės, uždanga tampa nepermatoma, tarsi prabangiausias aksomas, auksu siuvinėtas ir puoštas auksiniais kutais, uždengiantis viską, kas vyksta scenoje.

Iš Ispanijos taip pat atkeliavo trys nuostabios, lengvos ir lanksčios vėduoklės Grafienei. Juk Ispanijoje vėduoklė moters rankoje gali pasakyti daugiau nei žodžiai!... Tad ir „Figaro vedybose“ vėduoklė dažnai bus kalbėjimo „įrankis“, o mūsų Grafienės kaip tik mokosi vėduoklės kalbos. Vėduokles atvežė režisieriaus asistentas Javier Ulacia, jau antra savaitė repetuojantis Vilniuje. Tas vėduokles specialiai flamenko artistams gamina jo žmona.

Ispaniškumo šiame spektaklyje bus tikrai nemažai, juk ir personažai – ispanai, ir veiksmas vyksta Ispanijoje, ir jokia Grafienė nesėdės scenos kampe ir tikrai neverkšlens dėl vyro neištikimybės. Ispanės – aistringos, temperamentingos moterys! Tikros koridos gal ir nebus, tačiau veikėjų santykiai ir aistros bus nei kiek nemažesnės! Scenoje bus ir tikri flamenko šokiai, kuriuos šoks ne tik šokėjai, bet ir dainininkai, o apšvietimas primins tikrą Ispanijos saulę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius