Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje prasideda koncertų ciklas „Vėjų rožė“

Šių metų kultūros sostine tapusi Palanga rimtąją muziką perkelia į atviras erdves, aukštumas, nuo kurių žvilgsnis krypsta į atvirą jūrą. Koncertų ciklas „Vėjų rožė“ nuo Birutės kalno kviečia pasimėgauti obojų kvintetu, ansamblio „SUBTILU-Z“ atliekamomis melodijomis bei pučiamųjų vario skambesiu!
Obojų kvintetas koncertuos Palangoje.
Obojų kvintetas koncertuos Palangoje. / "Vėjų rožės" organizatorių nuotr.

Koncertų ciklą liepos 10-ąją 21.30 val. Ant Birutės kalno pradės „Obojų kvintetas“ (meno vadovas ir solistas Robertas Beinaris (obojus), Tomas Bieliauskas (obojus), Eugenijus Paškevičius (meilės obojus), Petras Kuraitis (anglų ragas), Arūnas Zujus (fagotas), solistas – Sergijus Kirsenka (tūba). „Muzikinę mozaiką“ jie dėlios iš M.K. Čiurlionio, V. Striaupaitės-Beinarienės, W. A. Mozarto,  G. Bize, A. Chačaturiano ir kitų kompozitorių kūrinių. 

Lietuvos obojininkų kvintetas susikūrė 2007 metais Roberto Beinario inciatyva. Ansamblio sudėtis – du obojai, meilės obojus, anglų ragas ir fagotas. Tokio ansamblio analogą sunku rasti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Kvartetas atlieka įvairių epochų muziką – nuo baroko iki šiuolaikinės. Didelę repertuaro dalį sudaro įvairūs perdirbimai, kuriuos aranžuoja kompozitorė Vaida Striaupaitė-Beinarienė ir obojininkas Robertas Beinaris.

Liepos 17-ąją, 20 val. muzikos melomanus kvies ansamblis „SUBTILU-Z“ (Laurynas Vaitkus (klarnetas), Dmitrijs Mihailovs (akordeonas), Poilas Velikis (akordeonas), Vytautas Švažas (perkusija). Žmonės juos vadina muzikos narais, kartu su publika nardančiais po spalvingus muzikos vandenynus, neatasitiktinai ir programa pavadinta  – „Jūros pavilioti“.  Atėję į šio kolektyvo pasirodymus tikrai nepasigailėsite, o gal net ir nustebsite, kokia įdomi ir įvairiapusiška gali būti akordeonais, tenorine birbyne ir perkusija atliekama muzika. Girdėsite B. Taylor‘o, H. Hancock‘o, D. Ellington‘o jau džiazo standartais tapusias temas, prancūziškas balades, nuostabųjį A. Piazzolla bei pačių muzikantų sukurtas kompozicijas. Jų rankose šie keli instrumentai tampa tikru orkestru, kurio dirigentais yra jie patys, savo pasirodymų metu stebinantys ne tik nepriekaištinga muzikavimo technika, improvizacija, bet ir subtiliu, išraiškingu muzikavimu.

Instrumentinė grupė Subtilu-Z – tai keturių profesionalių muzikų grupė, savo gyvavimą pradėjusi 2005 metais. Kolektyvas jau spėjo surengti du koncertinius turus per Lietuvą, taip pat – Norvegijoje. Grupė yra dalyvavusi tarptautiniuose festivaliuose ir konkursuose Latvijoje, Estijoje, Lenkijoje, Italijoje, Vokietijoje, Rusijoje. Dalyvavo labdaros akcijose, nuolat rengia edukacinius projektus.

Liepos 24-ąją 20 val. su programa „Graviūra varyje“ širdis virpins Klaipėdos Brass kvintetas (meno vadovas Vilmantas Bružas (trimitas), Alius Maknavičius (trimitas), Algirdas Ulteravičius (valtorna), Steponas Sugintas (trombonas), Jurgis Dargis (tūba). Išgirsite R. Giedraičio, Luckey Roberts, Enrique Crespo, Scott Joplin, Isaac Albeniz ir kitų autorių kūrinių.

Tai bene vienintelis Lietuvoje į trečiąjį dešimtmetį įkopęs, nuolatos dirbantis, vis naujas programas rengiantis varinių pučiamųjų ansamblis. Į pirmąjį koncertą kolektyvas pakvietė 1986-aisiais, o muzikos kritikai pavadino jį „debiutantu, pranokusiu visus lūkesčius“.

Kvinteto repertuare – Renesanso ir XXa. autorių muzika, džiazo kompozicijos. Ansambliui ne vieną kūrinį dedikavo uostamiesčio kompozitoriai: A. Remesa – Regtaimą, „Jomarką“, siuitą „Paskutiniam kuršiui atminti“, R. Šileika – kvintetą „Graviūra varyje”. Ne kartą koncertuota Vokietijoje, Danijoje, Olandijoje, Prancūzijoje, Lenkijoje. Varinių pučiamųjų ansamblis jau tapo neatsiejama uostamiesčio kultūros panoramos dalimi.
Įėjimas į renginius nemokamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius