Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio J.Miltinio dramos teatre – diskusija apie baimes ir grėsmes šiandienos pasaulyje

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre rugsėjo 25 d. vyko diskusija „Globalaus pasaulio grėsmės ir baimės“. Diskusijoje dalyvavo turkų dramaturgas Tundžeras Džiudženoglu ir lenkų kino legenda Krzysztofas Zanussis. Diskusiją moderavo žurnalistas Tomas Dapkus. Deja, dėl sveikatos problemų diskusijoje negalėjo dalyvauti filosofas Krescencijus Stoškus.
Diskusija „Globalaus pasaulio grėsmės ir baimės“
Diskusija „Globalaus pasaulio grėsmės ir baimės“ / Tado Povilonio nuotr.

Diskusijos metu buvo kalbama apie baimes ir grėsmes šiandienos pasaulyje. Dvidešimt pirmojo amžiaus pradžioje, tarptautinių santykių požiūriu pačiame rafinuočiausiame laikotarpyje žmonijos istorijoje, mes vis dar gyvename paralyžiuojami įvairiausių baimių.

Nesvarbu, ar tai būtų stichinių nelaimių, ekologinių katastrofų, teroristinių atakų ar „pabėgėlių antplūdžio“ baimė, šiandien mes gyvename nuolatiniame nerime ir baimėje dėl grėsmių, kurios gali smogti bet kuriuo metu.

Kolektyvinių baimių ir sentimentų fabrikacija, nesaugumo jausmo, įtampos provokavimas tapo viešosios erdvės kasdienybe, kurioje žurnalistai ir politikai konkuruoja visų pirma dėl grėsmių – kas įvardins įspūdingesnes ir realistiškiau skambančias.

Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro vadovas Linas Marijus Zaikauskas pastebi, kad toks vakaras – neeilinis tiek teatro, tiek Panevėžio miesto gyvenime.

„Man asmeniškai, tai buvo labai įdomi diskusija. Kaip pastebėjo Kauno arkivyskupas Lionginas Virbalas, net gaila, kad du tokie įdomūs žmonės buvo viename vakare, jiems reikėjo dedikuoti po atskirą vakarą. Nors didžioji teatro salė ir nebuvo perpildyta, šioje diskusijoje dalyvavo visas Panevėžio miesto intelektualinis elitas.

Tikiuosi, kad ir toliau turėsime galimybių rengti tokius susitikimus su tarptautinio žinomumo asmenybėmis, jas pristatyti tiek Panevėžio, tiek visos Lietuvos gyventojams, kadangi šią diskusiją filmavo ir LRT televizija“, – teigia L.M.Zaikauskas, kuris taip pat prisipažino girdėjęs tik teigiamus vakaro vertinimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius