-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Panevėžyje bus pristatomos keramikos meno tendencijos

Trečiadienį, liepos 25 d., nuo 9.30 val. Panevėžio miesto dailės galerijoje vyks konferencija „Keramikos meno tendencijos“. Visą dieną bus skaitomi pranešimai, o po jų (18.15val.) - diskusijos. Tai vienas svarbiausių XIX Panevėžio tarptautinio keramikos simpoziumo renginių.
Uzbekistano keramika.
Uzbekistano keramika. / Evelinos ir Karolio nuotr.

„Konferencijos klausytojai turi galimybę susipažinti su skirtingo etninio, kultūrinio pamato menininkų kūryba ir jų šalių keramikos meno aktualijomis“, – sakė simpoziumo organizatorė, Dailės galerijos direktorė Jolanta Lebednykienė.

Paprastai į tarptautines teorines konferencijas besidomintieji keramika atvyksta iš įvairių Lietuvos miestų ir visada gauna vertingos informacijos. Teoriniai pranešimai gausiai iliustruojami vaizdo medžiaga.

Tamara Bereza (Ukraina) skaitys pranešimą „Lvovo keramika“. Meksikietė keramikė Gloria Carrasco supažindins su Meksikos keramikos menu, Gvidas Raudonius – su Vilniaus keramikos meno bienalės istorijos pradžia.

Itsue Ito (Japonija) pasakos apie „38 metus su moliu“, Valdas Pukevičius – apie Vilniaus dailės akademijos studentų darbus, technologijas ir tendencijas. Michałas Puszczynski (Lenkija)  supažindins su šiuolaikine Lenkijos keramika, Sergejus Sorinskis (Rusija) – su Sankt Peterburgo keramika ir stiklu peizaže.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius