Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paroda „Nuojautos“ – Algio Griškevičiaus tapybos gerbėjams

Tapytojas, skulptorius ir fotografas Algis Griškevičius sostinės Pamėnkalnio galerijoje pristato naujausius savo tapybos darbus ir skulptūrinius objektus. Paroda „Nuojautos“ - jau 55-oji autoriaus kūrybinėje biografijoje.
Algis Griškevičius. Pamirštų karuselių šalis. 2010
Algis Griškevičius. Pamirštų karuselių šalis. 2010 / Pamėnkalnio galerijos nuotr.
Temos: 1 Paroda
Dienraštis L.T./ Ramūno Danisevičiaus nuotr./Menininkas Algis Griškevičius (dešinėje) per savo fotografijos parodos atidarymą.
Algis Griškevičius (dešinėje)

Per pastaruosius dvejus metus Algis Griškevičius surengė fotografijos parodas Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje, Greifsvalde (Vokietijoje), Bialystoke (Lenkijoje), Čikagoje (JAV), didesnė tapybos paroda Vilniuje vyko 2009 metais, taigi po nedidelės pertraukos tai puiki proga vėl išvysti žinomo autoriaus tapybos darbus.

Pasak dailėtyrininkės Aldonos Dapkutės, įdomus Algio Griškevičiaus paveikslų daugialypiškumas, konkretaus vaizdo transformacija į regimybę, kupiną nuojautų, neaiškaus laukimo. Skaudi harmonija, baugi rimtis slypi pačioje tapybos stilistikoje, kolorite, ne tik motyve. Atsiveria įvairios realybės dimensijos, junti, kad visai čia pat būtis ir išnykimas, laikinumas ir amžinybė.

Didelio formato drobėse nėra žmonių/personažų, tik jų veiklos pėdsakai (pastoliai, pastatai, statiniai), vaizduojamos vietos atrodo pažįstamos, bet kiek bežiūrėtum, negali prisiminti kur tai yra. Tada rodosi, kad paveiksluose – pasąmonės peizažai, užpildyti realybės fragmentų, nuojautų ir tylos.

Gruodžio 2-ąją atidaryta paroda „Nuojautos“ Pamėnkalnio galerijoje veiks iki gruodžio 31 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius