Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje į Japoniją kviečiama žvelgti europiečių akimis

Šiuolaikinio meno centre pirmadienio popietę atidaroma paroda „Japonija Europos akimis/ Japonija šiandien“. Tai jau vienuoliktoji projekto „Japonija Europos žvilgsniu/ Japonija šiandien“ paroda, pirmą kartą rodoma Lietuvoje.
Arturo Valiaugos užfiksuota Japonija.
Arturo Valiaugos užfiksuota Japonija.

Projektas „Japonija Europos žvilgsniu/ Japonija šiandien“ startavo 1999 m. Fotografai iš įvairių Europos šalių buvo kviečiami atvykti į Japoniją, kad savo darbais atskleistų šios šalies kasdienybės detales, kurios vietiniams žmonėms yra tapusios įprastomis ir nepastebimomis.

 Nuo projekto pradžios jau 45 Europos fotografai lankėsi 30-yje Japonijos prefektūrų ir užfiksavo jas savitu žvilgsniu. Projektas vykdomas kasmet ir planuojamas tęsti tol, kol bus aplankytos visos 47 Japonijos prefektūros.

Tai yra 11-oji projekto paroda, kurioje dalyvauja trys fotografai, po mėnesį keliavę po Niigata prefektūrą.

Arturas Valiauga (Lietuva) sutelkė savo žvilgsnį į maisto temą, naudodamas originalų fotoaparatą ir unikalias linzes. Andrew Phelps (Austrija) keliaudamas fotografavo žmones ir peizažus. Hans-Christian Schink (Vokietija) naudojo plačiaformatį fotoaparatą, kad užfiksuotų priešais mūsų akis besikeičiančius gamtovaizdžius.

Anot ŠMC atstovės Renatos Dubinskaitės, organizatoriai kasmet kviečia dalyvauti Europos kultūros sostinių fotografus, tad štai kodėl šiemet projekte dalyvauja ir Lietuva. Pirmoji Lietuvoje šio projekto paroda atidaroma pirmadienį 17 val. Pusvalandį prieš tai lankytojai turės galimybę pabendrauti su parodos autoriais. Paroda veiks iki rugpjūčio 16 d., o paskui keliaus į kitą Europos kultūros sostinę – Lincą.

Šiuo metu ŠMC veikia ir prieš keletą savaičių atidaryta paroda, skirta Japonijos menui "Big in Japan".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius