Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje „Mokykla 2014” – dėmesys Z kartai

Originalūs, praktiški, išmanūs, jautrūs, protingi, individualistai, kitokie – tik dalis epitetų, kuriais apibūdinama vadinamoji Z moksleivių karta. Būtent šiai kartai skirtus sprendimus šiemetinėje parodoje „Mokykla 2014”, kurios tema – mokykla be sienų, pristatys daugiausia patirties turinti mokomosios literatūros leidykla „Šviesa”. Šių metų parodoje akcentuojama, kad svarbiausia mokyklose yra ne suolai, lentos ar pačios klasės, bet žmonės – mokiniai, mokytojai, tėvai, priemonės ir būdai jų bendravimui gerinti.
Šviesos stendas parodoje "Mokykla 2013"
Šviesos stendas parodoje "Mokykla 2013" / LITEXPO

akivaizdu, kad nusistovėję, įprastos mokymosi schemos nėra efektyvios, nepadeda šiuolaikiniams mokiniams pasiekti gerų rezultatų, nemotyvuoja jų mokytis

Pasak leidyklos „Šviesa“ vadovės Daivos Bartninkienės, leidykla nuolat stebi ir analizuoja tarptautinius bei Lietuvos mokinių pasiekimų tyrimus. Jos teigimu, akivaizdu, kad nusistovėję, įprastos mokymosi schemos nėra efektyvios, nepadeda šiuolaikiniams mokiniams pasiekti gerų rezultatų, nemotyvuoja jų mokytis, todėl siekiama surasti inovatyvių būdų, kaip prisidėti prie dabartinės kartos mokymosi motyvacijos ir geresnių rezultatų siekimo.

„Nuolat kuriame, testuojame, tobuliname ir siūlome įvairius sprendimus. Šiemet Lietuvos mokykloms pristatėme inovatyvią mokymosi priemonių seriją „Atrask“, prieš kelerius metus – interaktyvaus mokymosi sprendimą „Aktyvi klasė“, taip pat tobuliname skaitmeninę aplinką mokiniams ir mokytojams „e.Šviesa“. Visus parodos lankytojus, mokinius, mokytojus, tėvelius, kviečiame apsilankyti mūsų stende, dalyvauti renginiuose, diskusijoje, atvirose pamokose, interaktyviose veiklose, susipažinti su naujienomis iš arti ir išbandyti jas patiems“, - kviečia leidyklos vadovė Daiva Bartninkienė.

Parodos lankytojai bus kviečiami išsamiau susipažinti su Z kartai skirta nauja mokymosi komplektų serija „Atrask“, paremta mokymosi tiriant metodika, kurią taikant mokiniai skatinami neapsiriboti vien faktų ir formulių įsiminimu, bet mokomi mąstyti, samprotauti, ieškoti informacijos, ją apdoroti, interpretuoti, įvertinti, atrasti įvairių problemų sprendimus. Parodos dalyviai galės sudalyvauti atvirose istorijos, geografijos, muzikos ir lietuvių kalbos pamokose, kuriose bus galima pamatyti, kuo šios serijos pamokos skiriasi nuo įprastų pamokų.

Mokytis tiriant parodoje kvies ir leidyklos „Šviesa” stende vyksiantys moksliniai eksperimentai su Biologo, Fiziko ir Chemiko užrašais bei jaunųjų tyrėjų laboratorija.

Parodos lankytojams taip pat bus pristatytas šiuolaikinei moksleivių kartai skirtas projektas „Aktyvi klasė”, jau kelerius metus vykdomas Lietuvos mokyklose. Leidyklos „Šviesa” stende vyks improvizuotos pamokos, kuriose lankytojai galės pamatyti, kaip skaitmeninis leidyklos parengtas turinys ir interaktyvios priemonės padeda mokytojui vesti pamokas, o vaikams – įdomiai mokytis. Parodos metu taip pat bus apdovanoti konkurso „Tapkite Aktyviąja klase” laimėtojai.

Leidykla parodoje taip pat kvies užsukti į interaktyvią „e.Šviesos” Atradimų klasę, kurioje vyks daugybė parodos renginių. Sekmadienį, šeimos dieną, semtis patirties jiems skirtoje pamokoje „Kakė Makė žaidžia mokyklą“ kviečiami ir patys mažiausieji.

Parodoje „Mokykla 2014”„Šviesa“ taip pat kvies pasiklausyti įdomių lektorių minčių apie šiuolaikines vaikų ugdymo problemas. Apie Z kartos fenomeną diskutuoti ragins bendrovės „Omnitel“ projekto „Kam to reikia?!” savanoris Rimvydas Jurkuvėnas, o apie mokinių pasiekimų gerinimą, tyrimų rezultatus bei standartizuotų testų mitus ir realybę pranešimą skaitys Nacionalinio egzaminų centro direktoriaus pavaduotojas dr. Pranas Gudynas.

Ketvirtoji mokyklų įrangos, mokymo priemonių ir technologijų paroda „Mokykla 2014“ vyks Vilniuje, parodų ir kongresų rūmuose „Litexpo“, lapkričio 21-23 dienomis.

Išsamią leidyklos „Šviesa“ programą parodoje „Mokykla 2014” galima rasti  http://sviesa.lt/Uploads/Sviesa_Mokykyla2014.pdf

Leidykla „Šviesa" yra daugiausia patirties turinti Lietuvos vadovėlių ir mokomosios literatūros leidykla. Jau 70 metų leidykla nuosekliai vykdo šviečiamąją veiklą, bendradarbiauja su mokyklomis ir leidžia naujos kartos vadovėlius. Leidykla taip pat vykdo el. leidybos veiklą, mokykloms siūlo skaitmeninį mokymosi turinį „e. Šviesa“, interaktyvias mokymo ir mokymosi priemones bei vykdo „Aktyviųjų klasių“ įrengimo Lietuvos mokyklose projektą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius