Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje „Vyno dienos 2017“ – pasiūlymai keliauti ir lavintis

Gegužės 5–6 dienomis vyksiančioje vyno parodoje Lietuvos someljė mokykla rengia vyno spėjimo čempionatą „Nosis 2017“, kurio nugalėtojui kelionių agentūra „Boutique travel“ dovanos pažintinę kelionę po vyno ūkius dviem asmenims.
„Vyno dienos“
„Vyno dienos“ / Organizatorių nuotr.

„Vyno spėjimo čempionatą organizuojame siekdami paskatinti vyno mėgėjus labiau domėtis tuo, ką vartoja, o vyno profesionalus – gilinti žinias, lavinti savo jusles ir atmintį“, – sakė Lietuvos someljė mokyklos direktorė Agnė Dirgėlienė.

Vyno spėjimo čempionatai vyksta išvystytos vyno kultūros šalyse, nes čia yra garbinga gebėti atpažinti taurėje esančio gėrimo kilmę, kokybę, gamybos būdą. Bene žymiausios spėjimo varžybos vyksta tarp Oksfordo ir Kembridžo universitetų komandų. Šiemet komandos susitiko 64 kartą ir ketvirtus metus iš eilės „Pol Roger“ šampano namų įsteigtą prizą laimėjo Oksfordo komanda. Lietuvos universitetų komandos į „Nosį 2017“ dar nesiregistruoja, tačiau užsienio svečių iš Baltarusijos ir Latvijos varžybose jau sulaukiama.

Varžybų dalyviai gaus tris taures su vynu ir turės parašyti, iš kokios vynuogių veislės, kokioje šalyje, regione vynas padarytas, koks jo stiprumas, rūgštumas ir kokia galima kaina. Dalyvauti gali kiekvienas. O laimėtojas savo žinias galės tobulinti keliaudamas į „Boutique travel“ parengtą vyno kelionę.

„Mūsų ir kelionių agentūros tikslai sutampa: mes siekiame paįvairinti laisvalaikį pristatydami pasaulinį vyno paveldą, – sakė A. Dirgėlienė, – o „Boutique travel“ sudaro galimybes vyno kultūrą pajusti ten, kur ji gimsta.“

Anot kelionių agentūros vadovės Ajos Rutkauskienės, populiariausios vyno kelionės yra į Luaros slėnį, Toskaną, Veneto regioną ir Šampanę – ten, kur daromas geriausias pasaulio vynas. Lietuviai su džiaugsmu vėl atranda kiek primirštą Gruziją, garsėjančią svetingumu, įspūdingais Kaukazo kalnais ir, be abejonės, vynu.

Kasmet „Boutique travel“ pasiūlo ir naujų galimybių. Štai pernai, atsiradus tiesioginiams skrydžiams į Barį, pradėtos organizuoti kelionės į lietuviams dar mažai pažįstamą Apulijos regioną, o šių metų naujiena – vyno spa Bordo, Pjemonte ir Toskanoje bei kruizai Europos upėmis po vyndarystės ūkius. Daugiau apie kelionių galimybes agentūros vadovė žada papasakoti savo stende parodoje.

Vyno spėjimo čempionatą rengianti Lietuvos someljė mokykla ruošia someljė ir padavėjus, taip pat organizuoja kursus mėgėjams. „Manau, kad baigusiems net trumpuosius vyno kursus yra nemažai galimybių atpažinti vynus, – sakė mokyklos direktorė Agnė Dirgėlienė, – o tie, kas nesijaučia pasiruošę, galės pasitreniruoti parodos metu, kur bus galima paragauti vyno iš viso pasaulio ir pasisemti žinių seminaruose apie vyną.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius