Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasirengimas Gatvės muzikos dienai Kaune įsibėgėja

Ar žinote, kad iki Gatvės muzikos dienos Kaune liko vos trys savaitės? Jau dabar instrumentus ir balsus ruošia trys dešimtys muzikos grupių bei atlikėjų, šokių batelius iš spintos traukia šokių kolektyvai.
Gatvės muzikos dieną Kaune rengiantis jaunimas kviečia muzikuojančius kauniečius registruotis
Gatvės muzikos dieną Kaune rengiantis jaunimas kviečia muzikuojančius kauniečius registruotis. / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Kas vyksta Kaune

Kaip ir kasmet, pirmąjį gegužės šeštadienį centrinė miesto dalis atvers savo gatves ir skverus visiems muzikaliems miestiečiams! Todėl visus dainuojančius, grojančius, šokančius ir kuriančius kauniečius, kurie dar neišdrįso užsiregistruoti, organizatoriai tuoj pat kviečia prisijungti prie skambančio miesto idėjos.

Šiais metais šventė vyks ne tik Laisvės alėjoje, bet ir Vilniaus gatvėje. Atsižvelgiant į miestiečių pageidavimus, Senamiestyje įkuriama akustinė zona skirta būtent akustiniams atlikėjams. Čia šventės dieną bus griežtai prašoma groti be papildomų įgarsinimų. O visi, kurių pasirodymams reikės daugiau erdvės ir garso, kviečiami registruotis į kasmetines zonas Laisvės alėjoje.

Gatvės muzikos dienos Kaune organizatoriai siekia, kad ne tik dalyviai, bet ir žiūrovai galėtų pasijusti šventės dalimi: ruošiamos specialios muzikinės dienos staigmenos, kuriose galės dalyvauti kiekvienas. Tereikės tinkamu laiku atsirasti vietose, nurodytose Gatvės muzikos dienos Kaune programėlėse. Jas miestiečiai gaus likus keletui dienų iki šventės ir jos metu.

Renginį antrą kartą vainikuos Gatvės muzikos dienos tradicija tapusi „Drum2gether“ būgnų improvizacija. Nuo 19.45 val. šventės dalyviai, savanoriai, kauniečiai bei miesto svečiai kviečiami kurti ritmus aikštelėje prie centrinio pašto.

Dalyvauti gali visi norintys: profesionalūs perkusininkai, mėgėjai ar nieko bendro su muzika neturintys žmonės, tačiau besimėgaujantys būgnų dūžiais ir buvimo kartu dvasia. Neturintys mušamojo instrumento, galės instrumentą gauti arba pasigaminti vietoje.

Gatvės muzikos diena vyks gegužės 7 dieną. Registracija veiks iki pat šventės, tačiau norintys patekti į spausdintą šventės programėlę turėtų suskubti užsiregistruoti iki balandžio 27 d. oficialiame šventės Kaune tinklalapyje gmdkaune.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius