Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutiniame sezono koncerte – pianistas Lukas Geniušas ir vokiečių orkestras

Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras (LVSO) sekmadienį, birželio 7 dieną, Kongresų rūmuose pagros paskutinį jubiliejinio XX sezono koncertą ir su savo klausytojais atsisveikins iki rudens. Koncerte „Post Scriptum. Šimtas stygų“ pasirodys pianistas Lukas Geniušas, Duisburgo filharmonijos orkestras ir LVSO styginių grupė. Diriguos Jonathanas Darlingtonas ir Gintaras Rinkevičius.
Lukas Geniušas
Lukas Geniušas / Organizatorių nuotr.

„Lukas jau yra pasiekęs tikro virtuozo skrydį, pašėlusius tempus jis jungia su garso atspalviais, architektoniniais planais, visokeriopa interpretacijos precizika...“ – apie pianistą Luką Geniušą rašo spauda.

Jaunasis pianistas – trečios kartos muzikas, net dviejų muzikinių dinastijų atstovas. Jo močiutė – garsi Maskvos konservatorijos pedagogė, H. Neihauso mokinė Vera Gornostajeva, mama – pianistė Ksenija Knorre, tėvas – garsusis Lietuvos pianistas Petras Geniušas, senelis – dirigentas Rimas Geniušas.

Pianistas baigė Maskvos F. Chopino kolegiją, prof. V. Gornostajevos klasę, šiuo metu mokosi Maskvos konservatorijoje, kur buvo priimtas pirmuoju numeriu iš 90-ies stojusiųjų. Jis yra koncertavęs Maskvoje, Sankt Peterburge, Vilniuje, Varšuvoje, Krokuvoje, Stokholme, Berlyne, Hanoveryje, Ženevoje, Paryžiuje, Lijone, Vienoje.

L.Geniušas dalyvavo reikšminguose konkursuose: tarptautiniame Sankt Peterburgo konkurse „Žingsnis į meistrystę“ (2002) laimėjo pirmą vietą, taip pat pirmąją premiją Maskvos Pirmajame atvirame Centrinės muzikos mokyklos konkurse (2003), antrą vietą Maskvos tarptautiniame Frederico Chopino jaunųjų pianistų konkurse (2004). 2005 m. laimėjo sidabro medalį Ginos Bachauer tarptautiniame pianistų konkurse, 2007 - antrą vietą Škotijos tarptautiniame pianistų konkurse, 2008 m. laimėjo antrą vietą ir sidabro medalį tarptautiniame pianistų konkurse „Allegro vivo“ San Marine. L. Geniušui 2004 m. buvo suteikta Mstislavo Rostropovičiaus fondo stipendija.

Pianistui akompanuosiantis Duisburgo filharmonijos orkestras (Duisburger Philharmoniker), diriguojamas Jonathano Darlingtono, yra vienas iš tų žymių Vokietijos orkestrų, kurie išsiskiria giliomis tradicijomis ir skaičiuoja jau 125 metų istoriją. Įkurtas 1877 metais, orkestras Vokietijoje greitai tapo garsus ir ėmė kviesti žinomus dirigentus. Pirmieji legendiniai dirigentai, stoję prie dar jauno Duisburgo filharmonijos orkestro pulto buvo Maxas Regeris ir Hansas Pfitzneris, kiek vėliau prisijungė tokios istorinės asmenybės kaip Paulius Hindemithas, Carlas Schurichtas ir Bruno Walteris.

Baigdamas jubiliejinį XX koncertų sezoną, Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras jau pristatė visus naujo XXI sezono rudens koncertus. Orkestro interneto svetainėje www.lvso.lt paskelbtos 2009 m. rugsėjį – gruodį vyksiančių renginių programos, kurios žada daug įsimintinų akimirkų ir gilių muzikinių potyrių. Rugsėjo 18 ir 19 dienomis orkestras naująjį sezoną iškilmingai pradės kartu su garsiuoju rusų ansambliu „Terem“. Būtent šis ansamblis surengė įsimintiną pasirodymą Maskvoje vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

Klausytojus džiugins susitikimai su garsiais atlikėjais – violončelininkais Natalija Gutman ir Aleksandru Kniazevu, smuikininku Sergejumi Stadleriu, pianistais Kasparu Uinsku, Luku Geniušu ir Aleksandru Paley. Bus surengti specialūs koncertai kompozitoriaus S. Vainiūno 100-osioms gimimo metinėms paminėti, Kauno valstybinio choro 40-ajam gimtadieniui. Orkestras gros iškilmingą festivalio „Gaida“ uždarymo koncertą, šeštadienių rytus skirs koncertams vaikams.

Gruodžio 19 – 31 dienomis klausytojų laukia gražiausioms metų šventėms skirti renginiai – aštuoniuose šventiniuose koncertuose skambės ne tik tradicinės Kalėdų giesmės bei publikos pamėgtieji „Simfoniniai tango“, „The Queen Symphony“, bet ir gražiausios operų arijos, kurias dainuos Latvijos superžvaigždė tenoras Aleksandras Antonenko. Šiais metais Princo vaidmeniu A. Dvoržako „Undinėje“ jis debiutavo Niujorko Metropoliteno operoje, dainuodamas kartu su legendine Renée Fleming. Šių ir kitų naujo sezono koncertų bilietus parduoda Kongresų rūmų kasa ir visos bilietai.lt kasos visoje Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius