Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Pažaislio liepų alėjos vakarų“ festivalį akustiniu koncertu užbaigs grupė „Skylė“

Visą vasarą trukęs festivalis pasiekė finišo tiesiąją ir rugsėjo 6 d. atsisveikins su žiūrovais iki kitos vasaros. Paskutinis šeštojo sezono koncertas neabejotinai pradžiugins muzikos gurmanus ir grupės „Skylė“ gerbėjus. Savitą muzikinę ir poetinę erdvę vienuolyno apsuptyje sukurs grupės „Skylė“ branduolys. Dainų autoriams ir atlikėjams Rokui Radzevičiui ir Aistei Smilgevičiūtei akordeonu pritars Mantvydas Kodis, kanklėmis bei bosine gitara – Gediminas Žilys.
Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė
Rokas Radzevičius ir Aistė Smilgevičiūtė / Projekto partnerio nuotr.

Kūrybinis sambūris „Skylė“ susikūrė Vilniuje 1991-aisiais, Lietuvos istorinio lūžio metu. Dar ištakose suformuluoti pagrindiniai principai – alternatyvios muzikinės ir poetinės minties, paremtos filosofija, mitologija ir istorija, sklaida – nepakito iki šių dienų. Grupės kūrybiniame bagaže jau daugiau nei dvidešimt albumų, tarp kurių ir muzika reginiams-spektakliams.

Su pagrindinės vokalistės Aistės atėjimu 1997-aisiais muzikiniame ir tekstiniame audinyje išryškėjo gaivališka baltiškoji linija. Instrumentuotę nuolat spalvina akustiniai instrumentai. Grupės lyderis Rokas Radzevičius SKYLĖS veiklą yra praplėtęs iki bendradarbiavimo kuriant aplinkos teatro spektaklius bei roko operas, o jo sugebėjimas uždegti idėja yra įtikinęs ir patraukęs kurti kartu ne vieną talentingą asmenybę. Grupė bei atskiri jos nariai už savo veiklą yra pelnę įvairių pripažinimo ženklų, o už albumą „Broliai“ Prezidentės buvo apdovanoti ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ medaliais.

Be klausytojų pamėgtų dainų iš albumų „Povandeninės kronikos“ ir „Broliai“, grupė ketina atlikti ir naujas dainas iš neseniai išleistų albumų „Vilko vartai“ bei „Dušelės“. Savitas poetinis–muzikinis eliksyras roko muzikos pagrindu su gaivališka baltiška linija laukia visų susirinkusių į „Pažaislio liepų alėjos vakarų“ uždarymo koncertą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius