Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį Seime įvyks Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų pagerbimo ir kūrybos pristatymo renginys

Vasario 17-ąją, penktadienį, Seimo parodų galerijoje įvyks 2011-ųjų Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų pagerbimo ir kūrybos pristatymo renginys. Nacionaline premija įvertintus kūrėjus pasveikins renginio globėja Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ir 2010 metų Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas Lietuvos operos solistas prof. Virgilijus Noreika.
Algimantas Aleksandravičius
Algimantas Aleksandravičius / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad renginio pradžia – 14 val. Įėjimas į visuomenei atvirą renginį – per Seimo I rūmų apsaugos postą, atvirų durų valandos Seime – 12–16 val.

2011 m. Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos paskirtos: fotomenininkui Algimantui Aleksandravičiui – už fotografinio portreto atnaujinimą, Lietuvos asmenybių galerijos sukūrimą, už LDK paveldo poetiškus atspindžius; rašytojui Henrikui Algiui Čigriejui – už donelaitišką gyvenimo refleksiją šiuolaikinės lyrikos kalba, už žodžio ir etikos dermę; vizualaus meno kūrėjui Kęstučiui Grigaliūnui – už istorinio laiko atspaudus šiuolaikiniame mene, už skaudžios atminties erdvinį įvaizdinimą; dainininkei Astai Krikščiūnaitei – už plataus Lietuvos ir pasaulio muzikos repertuaro intelektualų ir įtaigų įprasminimą, už išskirtinę vokalo kultūrą; muzikologui, politikui prof. Vytautui Landsbergiui – už Lietuvoje ir pasaulyje nuosekliai plėtojamą čiurlionianą; kino režisieriui Arūnui Žebriūnui – už viso gyvenimo nuopelnus, už kūrybą, klojusią pamatus poetiniam kinui, nepakartojamą vaizdo kalbą, visais laikais teigusią aukščiausias humanistines vertybes.

Nacionalinės premijos laureatų darbai bus pristatyti Seimo parodų galerijoje surengtoje ekspozicijoje. Bus atverti Nacionalinės premijos laureatų prof. Vytauto Landsbergio ir Henriko Algio Čigriejaus autorinių knygų puslapiai. Lankytojai turės galimybę susipažinti su fotomenininko Algimanto Aleksandravičiaus fotografijų paroda „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės paveldo poetiški atspindžiai“ – tai menininko žvilgsnis į architektūrinį LDK paveldą ir į jos praeities įvykius menančias vietoves.

Pristatomoje Kęstučio Grigaliūno istorinės atminties erdvinėje vaizdo instaliacijoje – biografijos, portretai, pirštų atspaudai, veidai žmonių, 1944–1947 metais tapusių sovietų egzekucijų aukomis ir slapta užkastų masinėse kapavietėse Tuskulėnų dvaro teritorijoje.

Renginio metu bus demonstruojama kino režisieriaus, scenarijų autoriaus Arūno Žebriūno kūrybos retrospektyva, parengta Lietuvos centrinio valstybės archyvo. Koncertuos dainininkė Asta Krikščiūnaitė, jai akompanuos pianistė Audronė Kisieliūtė.

Taip pat renginio dalyviai galės apžiūrėti pernai mus palikusio Tautos poeto Nacionalinės premijos laureato Justino Marcinkevičiaus atminimui skirtą fotografijų parodą „Justinas Marcinkevičius ir Lietuvos valstybingumas“.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas per LTV2 kanalą.

Taip pat jį bus galima stebėti tiesiogiai Seimo internetiniame tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius