Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penktadienį Vilniuje – nebe pirmas „Subtilu-Z“ koncertas

„Jūs to dar negirdėjote!“, „Pirmą kartą Lietuvos scenoje!“, „Naujas atradimas muzikinėje padangėje!“ – visi šie šaukiniai jau nugulė į dešimtmečio senumo archyvus. Nebe daug liko Lietuvoje gyvos muzikos gerbėjų, kurie nebūtų nė karto negirdėję apie „Subtilu-Z“.
„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos
„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos / Sauliaus Barasos nuotr.

Vis mažiau jų lieka ir pasaulyje: štai, dar praėjusį mėnesį jie atstovavo Lietuvai EXPO parodoje Astanoje (Kazachstanas), o prieš kiek daugiau nei dvi savaites grįžo iš Kaliningrado, kur ne tik surengė koncertą, bet ir muzikavo drauge su amerikiečių vargonininku Jamesu Higdonu, kurio pasirodymas (viena iš festivalio „Organ+“ kulminacijų) vyko iškart po ketvertuko iš Lietuvos.

Tad kai ansamblį ištinka branda ir žinomumas, nebelieka galimybės nustebinti pirmą kartą. Tenka stebinti nebe pirmą. Penktadienį numatyto „Piano.lt“ salėje koncerto antraštė – „Ne pirmas kartas!“.

Sauliaus Barasos nuotr./„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos
Sauliaus Barasos nuotr./„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos

„Žodžių darinys „ne pirmas kartas“ man asocijuojasi su tuo, ką jau daug kartų dariau ir ką su dideliu malonumu pakartočiau dar, – paaiškina akordeonininkas Povilas Velykis. – „Piano.lt“ yra salė, kurioje dažnai koncertuojame dėl tobulos akustikos ir namų aplinkos: publika yra šalia tavęs. Grodamas tarytum jauti, kaip klausytojai reaguoja į kiekvieną tavo natą ir energijos pliūpsnį. „Ne pirmas kartas!“ – kaip visada, bus geras koncertas ir mielas susitikimas.“

„Ne pirmas kartas“ reiškia, kad esi su savo patirties bagažu ir viską darysi geriau nei pirmą, – paantrina kitas akordeonininkas Dmitrijs Mihailovs. – Jei kažką darai ne pirmą kartą, reiškia, tobulėji, judi pirmyn, jautiesi reikalingas. Tai yra veiksmas, kurį darai kryptingai. Jei darai tai ne pirmą kartą, reiškia tai turi kažkokią prasmę, laimę. Kitaip to nekartotum.“

Sauliaus Barasos nuotr./„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos
Sauliaus Barasos nuotr./„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos

Būgnininkas Vytautas Švažas priduria, kad „ne pirmas kartas“ reiškia tęstinumą, kad tai, kas įvyks, jau yra įvykę ir kartojasi todėl, kad yra geidžiama tai vėl išgirsti ir pamatyti. Bet nesitikėkite nieko nuobodžiai pasikartojančio. Ne pirmas kartas, kai „Subtilu-Z“ žengia nepramintais takais su bendražygiais „Piano.lt“.

„Ne pirmas kartas“ – tai drąsus ir užtikrintas žingsnis. Tai yra kur kas geresnis įvykis nei pirmas, nes jis būna užtikrintas ir patikrintas“, – reziumuoja birbynininkas Laurynas Vaitkus.

Sauliaus Barasos nuotr./„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos
Sauliaus Barasos nuotr./„Subtilu-Z“ koncerto akimirkos

Penktadienį klausytojų laukia išskirtinis, nepamirštamas nepirmas kartas, bet „Subtilu-Z“ neišsižada galimybių dar „pasipirmakartinti“. Spalį jie vyksta į kino festivalį Vokietijoje, Valstybės atkūrimo dieną ir šimtmetį pažymės koncertais Briuselyje (Belgija) bei Gardine (Baltarusija).

Dar liko neaplankyto pasaulio, nepasidalintų garsų. Bet labiausiai laukiami, jaudinantys ir tikri susitikimai tie, į kuriuos skubama nebe pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius