-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Performansas „Apie kūnus“: vasario 27-ąją jaunieji autoriai sostinėje skaitys savo kūrybą

Vasario 27 dieną Vilniuje po Baltuoju tiltu įsikūrusiame restorane „Green Jar Gastropub“ vyks performansas-literatūrinis vyksmas „Apie kūnus“. Jo metu jaunieji autoriai, kartu su profesionaliais muzikantais, atliks poezijos ir prozos kūrinius.
Ieva Toleikytė
Ieva Toleikytė / „Lietuva skaito“ nuotr.

„Renginys „Apie kūnus“ – tiek eksperimentas, tiek iššūkis. Šeši jaunosios kartos rašytojai scenoje savo kūrybą atlikti nusprendė pritaikydami kelis netradicinius sprendimus: jiems talkins du profesionalūs muzikantai, o patys autoriai atliks ne savo, o vieni kitų kūrybą“, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

Anot kūrėjų, artėjančio pasirodymo išskirtinumas – tarpdiscipliniškumas: „Dalinai improvizuota gyva muzika suteiks tekstams naują emocinį lygmenį ir apjungs poezijos ir prozos tekstus į vieną vientisą scenos kūrinį“.

Renginyje pasirodys šeši jaunosios kartos autoriai: Simonas Bernotas, Lina Buividavičiūtė, Lina Simutytė, Laura Švedaitė, Ieva Toleikytė ir Edvinas Valikonis. Su jais pasirodys profesionalūs muzikantai Ieva Baranauskaitė ir Borisas Kulenovičius. Performanse bus atliekami prozos ir poezijos kūriniai, nagrinėjantys arba liečiantys kūniškumo, seksualumo, erotikos tematikas.

Šie autoriai į sceną žengs ne pirmąjį kartą – visi jie yra spėję pasižymėti ne tik literatūrinėje terpėje.

Manto Repečkos nuotr./Muzikos pultas
Manto Repečkos nuotr./Muzikos pultas

Neseniai savo pirmąją poezijos knygą pristačiusi L.Buividavičiūtė neseniai pasirodė ir festivalyje „Vilniaus Lapai“, kur kartu su rašytoju Mariumi Povilu Eliju Martynenko scenoje atliko savo kūrinius. Renginyje ji pasirodys ir kaip akademikė, kritikė.

L.Simutytė, L.Švedaitė, I.Baranauskaitė ir B.Kulenovičius scenoje taip pat susitiks ne pirmąjį kartą: 2017 metų rugsėjį jie atliko savo kūrybą alternatyviame sostinės klube „Yucatan Extensión“.

„Šįkart muzikantai sukurs dar įdomesnį skambesį: kūrinius scenoje papildys ir klavišinių natos, ir elektroninės muzikos eksperimentai“, – žada renginio organizatoriai.

S.Bernotas – poetas, aktyvus literatūros renginių dalyvis, pasirodęs aibėje kultūrinių renginių, įskaitant ir „Poezijos pavasarį“.

I.Toleikytė – prozininkė ir poetė, grupės „Elas ir Sparkis“ narė.

E.Valikonis – prozos ir poezijos kūrėjas, renginių organizatorius, neseniai pasirodęs ir „Paviljono“ knygų savaitgalio scenoje.

Renginys nemokamas. Daugiau detalių – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius