Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pilaitėje – kinų fotografijos paroda iš Šanchajaus

Spalio 30 d. (ketvirtadienį) 17 val. Pilaitės bibliotekoje (Nidos g. 2, Vilnius) Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka atidaro fotografijų parodą „Miesto siekiai ir svajonės“, skirtą Pasaulio miestų dienai (2014 m. spalio 31 d. minima pirmą kartą). Paroda atkeliavo iš Kinijos, kurią parengė partneriai iš Šanchajaus bibliotekos bei Šanchajaus miesto savivaldybės informacijos tarnyba.
Šanchajus
Šanchajus / amb.lt nuotr.

Šiandien daugiau nei 50 % pasaulio žmonių gyvena miestuose. Numatoma, kad 2030 m. šis skaičius pasieks 60 % ir dar daugiau žmonių persikels į urbanizuotas vietoves. Tvari miestų raida tapo didžiausiu XXI amžiaus iššūkiu, keliančiu daugybę naujų klausimų, kuriuos vieningai siekia spręsti tarptautinė bendruomenė.

2010 metų balandžio 30 d. Šanchajuje ant Huangpu upės kranto atidaryta Pasaulinė Expo paroda tema „Geresnis miestas, geresnis gyvenimas“. Dalyvavusios 246 šalys ir tarptautinės organizacijos pateikė turtingą ir spalvingą pastarojo meto miesto vystymosi idėjų vaizdą ir kokybiško žmonių gyvenimo mieste ateities viziją. Šanchajaus Pasaulinės Expo parodos uždarymo diena (spalio 31-oji),  tapo oficialia „Pasaulio miestų diena“.

Šiandien daugiau nei 50 % pasaulio žmonių gyvena miestuose. Numatoma, kad 2030 m. šis skaičius pasieks 60 % ir dar daugiau žmonių persikels į urbanizuotas vietoves.

2013 m. gruodžio 28 d. 68-oje JT Generalinės asamblėjos sesijoje galutinai priimta rezoliucija, patvirtinanti, kad nuo 2014 m. spalio 31 diena minėtina kaip „Pasaulio miestų diena“.  „Pasaulio miestų diena“ yra reikšminga siekiant tvaraus miestų vystymosi, o tarptautinės bendruomenės nuolatinis dėmesys miestų problemoms ir visų miestų bendros pastangos sukurs prielaidas geresnei miestų ateičiai. Paroda „Miestai ir svajonės“ Pasaulio miestų diena  ir „Expo 2010“ Šanchajuje, Kinija“ – tai sveikinimas pirmosios „Pasaulio miestų dienos“ proga.

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka tęsia gražų ir turiningą kultūrinį bendradarbiavimą su Šanchajaus biblioteka nuo 2011 metų, organizuoja parodas, susitikimus ir renginius, keičiasi delegacijomis. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji bibliotekoje saugoma ir skaitytojams prieinama Šanchajaus bibliotekos padovanota 500 knygų kolekcija apie Kinijos kultūrą, istoriją, meną.

 Paroda „Miesto siekiai ir svajonės“ veiks Pilaitės bibliotekoje ( Nidos g. 2) iki  lapkričio 29 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius