Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmosios spektaklio „Du vyrai geriau“ premjeros pažymėtos sėkme

Kovą komedijos žanro mylėtojai gausiais būriais rinkosi į Kėdainių, Kuršėnų bei Zarasų kultūros centrus. Čia vyko pirmosios naujausio režisieriaus Balio Latėno spektaklio „Du vyrai geriau“! premjeros.
Spektaklio „Du vyrai geriau“ premjera Kėdainiuose
Spektaklio „Du vyrai geriau“ premjera Kėdainiuose / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Teatras

Unikalus aktorių ansamblis, jaunatviško šėlsmo kupini herojai, komiškos ir tuo pačiu metu kiekvienam artimos istorijos nepaliko abejingų ir susilaukė šilčiausių padėkų. Žiūrovų prašymu nauji pasirodymai keliasi į kitus miestus – Varėną (balandžio 24 d.), Kupiškį (balandžio 25 d.) ir Biržus (balandžio 27 d.)

„Du vyrai geriau“ – tikrai nepavydėtinos situacijos komedija, kurią aktoriniu meistriškumu papildo unikalus aktorių ansamblis. Išskirtinius vaidmenis atlieka pripažinti Lietuvos artistai: Žemyna Ašmontaitė, Aistė Lasytė, Neringa Varnelytė, Valentinas Krulikovskis bei Mantas Vaitiekūnas.

Komedijos „Du vyrai geriau“ situacija artima absurdui ir kartu labai atpažįstama. Čia susipina meilė vyrui, šeimai, moters svyravimai ir emocijų pliūpsniai, priklausomybė nuo atsakomybių ir begalinis noras keisti tradiciją. Vietinės reikšmės politikas Alfredas pasitinka žmoną Gertrūdą grįžtančią iš komandiruotės Paryžiuje, kuri praneša stulbinančią žinią, aukštyn kojomis apverčiančią trijų žmonių pasaulius. Labai greitai jaukus šeimos butas, kuriame vyksta komiški nesusipratimai, virsta savitu beprotnamiu!

Pasižiūrėti bei įvertinti spektaklio atvyko minia žiūrovų. Po pasirodymų skambėję plojimai ir padėkos žodžiai neleidžia dvejoti, kad komedija neabejotinai palietė žiūrovų širdis ir ilgam įsirėžė į atmintį. „Esu mačiusi daug spektaklių, tačiau turiu pripažinti, jog pirmą kartą buvau taip įsitraukusi į vaidinimą. Nuostabūs aktoriai bei dinamiškas siužetas! Pusantros valandos prabėgo kaip pusvalandis. Jei kas nors pasiūlytų dabar, iš karto žiūrėti spektaklį dar kartą, sėsčiau atgal į kėdę net nedvejodama!”, – susižavėjimo neslėpė Kėdainių kultūros centro žiūrovė Virginija.

Jai antrino Kuršėnų kultūros centro žiūrovė Asta. „Tikėjausi ateiti ir atsipalaiduoti. Šis lūkestis išsipildė su kaupu. Daug prisijuokiau ir pailsėjau. Tikrai, tik pačios geriausios emocijos“, – mintimis dalijosi Asta. Spektaklį žiūrėję vyrai gyrė komediją, tačiau pridūrė, kad patys tikrai nenorėtų tokių išbandymų patirti savo gyvenime. „Labai geras spektaklis. Ir kaip gerai, kad tai šeimai viskas gerai baigiasi. Nei vienam vyrui nelinkėčiau tokioj situacijoj atsidurt“, – kalbėjo žiūrovas Arūnas.

Nors „Du vyrai geriau“ neabejotinai atspindi komedijos žanrą ir sukuria daug gardaus juoko, spektaklis siunčia ir nepaviršutinišką žinutę. „Šis spektaklis sako, kad jei myli žmogų, tai turi leisti jam būti laimingu. Ir nebūtinai turint kita vyrą”, – svarstė Kuršėnų kultūros centro žiūrovė Emilija.

Kitas žiūrovas kalbėjo, kad spektaklyje atpažino rutiną, kuri neabejotinai aplanko kiekvieną ir griauna santykius. Anot jo, „Du vyrai geriau“ su humoru parodė, kad nuo jos galima bėgti bent svajojant „kas būtų, jeigu būtų“ arba bandant bent kruopele pakeisti savo gyvenimą.

Paklausti, kas labiausiai sužavėjo spektaklyje, žiūrovai neslėpė, kad didžiausią įspūdį paliko puikus aktorių ansamblis bei jų ryškūs vaidmenys. Komedijoje savo vietą atranda nepaprastai skirtingas asmenybes įkūnijantys personažai. Vieni jų – šeimai pasišventę, pareigingi ir mylintys, tačiau rutinai pasidavę tėvai. Kiti – jaunatviško šėlsmo kupini, nuotykių ir įvairių gyvenimo skonių išsiilgę žmonės. Tretieji – kiek įkyrūs, iš „musės dramblį“ ir iš nieko problemas kuriantys, tačiau nuoširdūs ir draugystės ištroškę žmonės. Svarbiausia, skirtingi charakteriai geba sugyventi po vienu stogu ir net teigiama linkme pakeisti vieni kitų gyvenimus!

„Visi personažai labai ryškūs ir įtaigūs, o dar kokiomis mintimis kalba. Tos sielų sankabos nepamiršiu niekada! Labai geri aktoriai ir jų atlikti vaidmenys. 10 balų!”, – susižavėjimo neslėpė Zarasų kultūros centro lankytoja Eglė.

Jos mintys atgarsių rado ir kituose miestuose. Kėdainių kultūros centro žiūrovė prisipažino, kad tai vienas geriausių jos matytų aktorių ansamblių. „Tikrai labai patiko visi aktoriai ir jų vaidmenys. Jaunatviški, linksmi, nebanalūs. O labiausiai patiko Manfredo (Valentinas Krulikovskis) ir Gertrūdos (Žemyna Ašmontaitė) vaidmenys“, – mintimis dalijosi moteris.

Aktoriai ir režisierius neslepia, kad žiūrovų pripažinimas – pats geriausias įvertinimas. Po spektaklių skambėjusios ovacijos bei padėkos žodžiai kūrybinę komandą įtikino darbo sėkme ir paskatino tęsti tolesnius pasirodymus. Naujausi spektaklio pasirodymai jau balandį: Varėnoje (balandžio 24 d.), Kupiškyje (balandžio 25 d.) ir Biržuose (balandžio 27 d.).

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius