Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokyčiai šalies renginių kalendoriuje tęsiasi: „Comic Con Baltics“ keliamas į 2022-uosius

Nors pirmieji kultūros sektoriaus laisvinimo požymiai jau džiugina pramogų išsiilgusius gyventojus, didžiųjų renginių organizatorių pandemijos iššūkiai neapleidžia. Dėl saugumo bei organizacinių kliūčių, artėjant suplanuotoms renginių datoms, ir toliau perkeliami didžiausias auditorijas suburiantys renginiai bei festivaliai. Įpusėjus gegužei apie atnaujinamą datą informavo ir didžiausio Baltijos šalyse populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“ organizatoriai. Su pasaulinio lygio kino, serialų, kompiuterinių žaidimų bei komiksų žvaigždėmis lankytojai susitikti kviečiami 2022 m. gegužės 21-22 d. Vilniuje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Comic Con Baltics 2019“ lankytojų stilius
„Comic Con Baltics 2019“ lankytojų stilius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje populiariosios kultūros gerbėjus pasiekė žinia, jog jau prie kultiniu tapusio renginio „Comic Con Baltics“ prisijungia ir dešimtis tūkstančių gerbėjų Baltijos šalyse sutraukiantis, Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos valdomas vaizdo žaidimų konventas „GameOn“. Pirmasis bendras renginys buvo suplanuotas 2021 m. spalį. Visgi, atsižvelgiant į dešimtis tūkstančių lankytojų po „Litexpo“ parodų rūmų stogu suburiančio renginio koncepciją, organizatoriai priversti renginį atidėti.

„Saugumas ir renginio kokybė – du svarbiausi mūsų uždaviniai, o pastarasis yra tiesiogiai susijęs su gerbėjų laukiamų užsienio aktorių, komiksų bei kompiuterinių žaidimų kūrėjų atvykimu į Lietuvą. Net ir atsiveriant Europos bei pasaulio šalių sienoms, derinti kviestinių žvaigždžių atvykimą išlieka labai sudėtinga. Galėdami kviesti tik tuos, kurie sutinka keliauti šiandieninėmis sąlygomis, nusigręžtumėme nuo esminės renginio organizavimo taisyklės – vadovautis mūsų bendruomenės pomėgiais bei lūkesčiais. Tad, įvertindami visus kokybinius bei saugumo rizikos veiksnius, lankytojų prašome dar šiek tiek kantrybės bei supratimo ir kviečiame susitikti 2022-ųjų pavasarį“, – sako populiariosios kultūros renginio „Comic Con Baltics“ organizatorius Tomas Vievesis.

2022 m. gegužės 21-22 d. ketvirtąjį kartą Vilniuje, „Litexpo“ parodų centre susirinkusius lankytojus pasitiks dvi erdvės. „Comic Con Baltics“ erdvėse lankytojų lauks susitikimai ir diskusijos su visame pasaulyje garsiais aktoriais bei komiksų kūrėjais, įspūdingos filmų dekoracijos, interaktyvios pramogos, filmų pristatymai, menininkų alėja, cosplay konkursas, šeimų erdvė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Comic Con Baltics 2019“ lankytojų stilius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Comic Con Baltics 2019“ lankytojų stilius

Atskiroje „GameOn“ vaizdo žaidimų erdvėje lankytojai atras naujausius ir jau legendomis tapusius kompiuterinius žaidimus bei su jais susijusias technologijas: nuo inovatyvių sprendimų iki geriausios kompiuterinės įrangos, nuo virtualios realybės iki naujausių indie tipo žaidimų. Taip pat lankytojai galės stebėti bei dalyvauti e-sporto turnyruose, įsitraukti į parodomuosius mačus su žinomiausiomis Lietuvos pramogų pasaulio asmenybėmis, žaidimų konferencijas.

Paskelbti pirmieji renginio svečiai

Nuolatinius renginio lankytojus jau pasiekė žinia apie pirmuosius „Comic Con Baltics 2022“ renginio svečius. Su gerbėjais Lietuvoje susitikti nekantrauja kultinio serialo „Bręstantis blogis“ (angl. „Breaking Bad“) žvaigždė RJ Mitte bei legenda tapusiame vaizdo žaidime „Red Dead Redemption“ pagrindinius veikėjus Arthurą Morganą ir Johną Marstoną įgarsinę balso aktoriai Roger Clark ir Robert Allen Wiethoff.

Artimiausiu metu renginio organizatoriai planuoja pateikti ir daugiau, visiems populiariosios kultūros gerbėjams žinomų pavardžių.

Išankstinius bilietus senosiomis datomis jau įsigijusiems lankytojams „Comic Con Baltics“ organizatoriai siunčia žinutę: jei tik galite, saugokite bilietus – su jais ne tik pateksite į 2022 m. renginį, bet ir padėsite jam augti.

„Visiems iki šiol parduotiems išankstiniams bilietams taikyta mažiausia kaina, tad aukščiausią vertę bilietai išlaikys ir 2022-aisiais. Pinigai gauti už lankytojų jau įsigytus bilietus yra skiriami aktorių rezervacijai, o dalis rezervacijų jau yra atliktos, tad šiandien kiekvienas išsaugotas lankytojo bilietas mums būtų didžiausia parama ir motyvacija. Stengiamės kaip galime renginį paversti tik dar didesniu ir dar įdomesniu, tad iš anksto nuoširdžiai dėkojame visiems, kurie prie šio tikslo prisideda“, – sako T. Vievesis.

„Comic Con Baltics“ – didžiausias comic-con tipo renginys Baltijos šalyse, gerbėjams puikiai pažįstamas dar nuo 2017 metų. Per šį laikotarpį renginyje jau svečiavosi būrys visame pasaulyje garsių aktorių bei kūrėjų, iš tokių projektų kaip „Žiedų valdovas“, „Sostų karai“, „Karibų piratai“, „Vaikštantys numirėliai“, „Vikingai“, „Vedęs ir turi vaikų“, „Policijos akademija“ ir daugelio kitų.

Daugiau informacijos bei naujienų apie 2022 m. gegužės 21-22 d. vyksiantį ketvirtąjį „Comic Con Baltics 2022“ galima rasti ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius