Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Porcelianinės statulėlės virto jaunais niekdariais

Britų menininkas Barnaby Barfordas interjerui puošti skirtas porcelianines statulėles interpretavo savaip – jis trapias figūrėles pavertė vadinamuoju „chav“ (angl. žeidžiantis terminas skirtas apibrėžti jauniems baltaodžiams britams, dažniausiai vilkintiems sportinius ar darbo klasės drabužius, agresyviems ir linkusius į smurtą).
Porcelianinės statulėlės virto jaunais niekdariais.
Porcelianinės statulėlės virto jaunais niekdariais. / „15min“ nuotr.
Temos: 2 Interjeras Ford

B.Barfordo porcelianiniai žmogeliukai purškia dažus ant sienų, valgo greitą maistą ir net gatvėse sumuša niekuo dėtus praeivius.

Britas pigiai nusipirko daugybę tradicinių porcelianinių statulėlių sendaikčių ar kitose pigiose parduotuvėse. Perdarytus darbus jis parduoda maždaug po 8 tūkst. svarų sterlingų (apie 31,3 tūkst. Lt) kiekvieną.

Menininkas savo darbuose siekia atkreipti dėmesį ne tik į esamas visuomenės problemas – padidėjusį greito maisto vartojimą, nelegalius grafitus, gaujų keliamą sumaištį – bet ir klaidingą jaunimo suvokimą.

Vienas B.Barfordo darbas pavadintas „Padaryk tai dar kartą, pamiršau paspausti įrašymo mygtuką“, – jame du porcelianiniai žmogeliukai tyčiojasi iš bejėgio trečiojo, kurį sumušė ir jį mėgina nufilmuoti mobiliuoju telefonu.

Pasak paties B.Barfordo, jo kolekcija, kurią jis vadina „The Good, The Bad, The Belle“ (liet. „Gera, Bloga, Gražu“), perteikia, kaip šių dienų jaunimas yra suvokiamas vyresniosios kartos. Pačiam menininkui 31-eri. Jis teigė sulaukęs prieštaringo savo meno vertinimo. „Kai kas mano, kad statulėlės bauginančios, kiti – kad juokingos. Bet apskritai sulaukiau didelio susidomėjimo, o žmonėms patiko mano humoro jausmas, juolab kad tradiciniai porcelianiniai žmogeliukai atgijo visai kitame kontekste“, – džiaugėsi autorius.

Jis savo rankomis senosioms porcelianinėms statulėlėms pakeičia „veido“ bruožus, pritaiso kitus apdarus, uždeda gobtuvus, į rankas įkiša mobiliuosius telefonus ar greitą maistą. Pagaminti vieną kūrinį jam prireikia iki trijų mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius